Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.04.2017 12:19:33

Pokud se přemýšlí, pak lze za málo peněz poskytnout hodně muziky

Pokud se přemýšlí, pak lze za málo peněz poskytnout hodně muziky

Parkování není problém pouze města Uherské Hradiště. Nicméně regulace dopravy v centru je důležitá, tak jako stoprocentní využívání současných parkovacích ploch.

Situace s parkováním je na mnohých místech ve městě neúnosná a rozhodně korunové parkovné v centru města nepomohlo. Nedávno ve Zpravodaji města slíbil pan starosta 200 nových parkovacích míst na sídlišti Štěpnice, a to zřejmě jako důsledek opoziční kritiky za nevybudování nadzemního parkoviště firmou MANAG. Proto také město rozhodlo zpětně odkoupit současné parkoviště u nákupního střediska. Nicméně chci připomenout studii, která hovoří o řešení parkování na sídlišti, ale zejména ve finanční režii občanů. Což bylo v minulosti opozicí notně a dnes se ukazuje i oprávněně kritizováno.

Přitom pokud se přemýšlí, pak lze za málo peněz poskytnout hodně muziky. Stačí například opravit současné zpevněné plochy parkoviště, nalajnovat místa pro stání a ejhle, hned se počet parkovacích míst zvýší. A netýká se to pouze parkoviště ve Štěpnicích na pozemku p.č. 544/238, ale také dalších parkovišť na tomto sídlišti i v tolik opomíjené Staré Tenici, kde na pozemcích p.č.1059/52 a 1059/54, které patří městu, jsou umístěny parkovací plochy, ovšem ve velmi špatném technickém stavu. Podobně lze ve městě nalézt několik takovýchto parkovacích ploch, které lze za nízké finanční náklady opravit a označit. Připomínám i velké a v dopoledních hodinách vždy nevyužité parkoviště u kina Hvězda, které by bylo potřeba nově nalajnovat.

Předpokládám, že si tyto rady vezme současná radniční koalice k srdci a zlepší dostupnost a kvalitu parkovacích ploch ve městě. A bylo by poté vhodné sdělit veřejnosti, o kolik parkovacích míst se zvýšily kapacity současných parkovišť a to za velmi nízké náklady města.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama