Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.10.2024 13:18:40

Vždy je třeba si položit otázku Komu ku propěchu

Vždy je třeba si položit otázku Komu ku propěchu

Také Vás trápí neustálé rozevírání pomyslných nůžek mezi velmi bohatými a většinou společnosti? Také nesouhlasíte s neustálým zvyšováním nerovností v České republice? Také sledujete snižování své životní úrovně? Tak s tím něco udělejte. Volte SOCDEC.

Současná vláda má velmi nízkou podporu občanů a není to z důvodu šíření dezinformací na sociálních sítích. Prostě vládní politici ztratili důvěru veřejnosti, protože nehájí jejich zájmy. Tak jako mnohé „politické“ neziskové organizace, povětšinou placeni státem a svými zakladateli, se i mainstreamová média snaží vyvolat ve společnosti obraz „nepřátel“ státu.

 Mé životní, odborné a zejména politické zkušenosti mě naučily, že pokud se chci dobrat meritu věci, je třeba si položit otázku: Komu ku prospěchu. A zároveň si na ni pravdivě odpovědět. Mohu souhlasit s názorem, že jsem jako dlouholetý straník ovlivněn politikou sociální demokracie a levicového pohledu na svět. To nezpochybňuji, a naopak se k myšlenkám a k programu levice hrdě hlásím. Dokonce mohu souhlasit s tezí, že dnešní politika se neodehrává se soupeřením mezi pravicí a levicí. Což se přiznám, že mě velmi a velmi mrzí.

Pokud člověk důsledně sleduje dění ve světě, dokáže události analyzovat a zejména je sledovat v souvislostech a v čase, pak zjistí, že dělící čarou současné politiky, a je jedno, zda je to v USA, v Německu či v České republice, je „příklon“ politiky k mezinárodnímu kapitálu nebo uskutečňování takové politiky, která upřednostňuje domácí kapitál. Ale v obou případech jde o politiku, která hodlá zachovat status quo současné „řízené demokracie“. Demokracie, ve které politici nehájí zájmy většiny lidí a neusilují o zvyšování životní úrovně obyvatel.

A protože na politické aréně schází silná levicová strana, pak zhoršování životních podmínek bude pokračovat. A pokud mluví sociální demokracie o „pracující chudobě“, pak zdůrazňuje, že česká ekonomika je závislou ekonomikou levné práce. Ekonomikou, na kterou doplácí naši zaměstnanci ve prospěch zahraničí, zejména Západu. A není v zájmu globálního kapitálu, ale ani českých oligarchů, aby vládla sociální demokracie a prosazovala spravedlivější přerozdělování národního bohatství ve prospěch pracujících, seniorů, hendikepovaných občanů a rodin s dětmi.

 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama