Ing. František Laudát

Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.01.2024 9:15:00

Už ho škubou

Už ho škubou

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke kritice předsedy KDU-ČSL Mariana Jurečky

 Nedávno jsem to schytal za kritiku Jurečkova chování tragického 21. prosince a jeho následného trapného vykrucování a překrucování. Nyní se to už nezdá ani stále početnější skupině stranických bratrů lidovců. Není divu. Na to, jak se chovat po informaci o obdobné tragédii, snad není potřeba žádnou předvídavost, houf poradců, či rovnou deset univerzit.

Jurečkův konec ve vedení strany se blíží. Jediné, co mě při dění v KDU zaujalo, že ve vnitrostranické diskuzi vylezl na světlo světa spolustraník Cyril Svoboda. Ten nejen vyzval Jurečku k rezignaci, ale rovnou k vystoupení z koalice Spolu. Sám se přitom "proslavil" tím, že na postu šéfa bratrů lidovců vyvedl stranu poprvé v historii z parlamentu a média před roky oblétlo jeho foto u stolu s jistým Vladimírem Vladimirovičem Putinem.

Ve straně bratrů je dusno. Bude zajímavé sledovat, zda se zopakuje také novodobá historie, kdy spory uvnitř lidovců vyvrcholily tak, že jeden z jejich dnes už legendárních členů to okomentoval slovy, že "bratr bratru je vlkem".

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama