Ing. Jiří Paroubek

Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.04.2017 0:05:00

Zajímavé jsou podle SANEPu mírně klesající preference ODS

Zajímavé jsou podle SANEPu mírně klesající preference ODS

Podle průzkumu agentury pro výzkum veřejného mínění SANEP, známé svým specifickým charakterem dotazování, se stále drží trend velkého odstupu volebních preferencí hnutí ANO a ČSSD.

Hnutí ANO proti předchozímu měsíci po dlouhé době sice poněkud ztratilo, ale stále má vysoké volební preference: 27,5 % (v březnu mělo 28,9 %). Ve volebních preferencích ČSSD se naopak sestupný trend nezměnil, a ČSSD tak stále oslabuje, z březnových 17,1 na současných 15,9 %.

Výsledky SANEPu tak jen potvrzují výsledky průzkumů veřejného mínění jiných renomovaných agentur. ČSSD stále ztrácí a hnutí ANO si v zásadě nikým neohrožováno udržuje s velkým odstupem svou pozici vedoucí strany pelotonu s významným náskokem před druhým v pořadí.

Zajímavé jsou podle SANEPu také mírně klesající preference ODS, která by podle tohoto průzkumu dosáhla na 8,9 %, (v březnu to bylo 9,7), což je méně, než jí přisuzují jiné renomované agentury. Zpráva je samozřejmě průběžná, takže není potřeba nic dramatizovat, ale ten trend je zřetelný. Hnutí ANO si udržuje svou pozici a ČSSD mírně ztrácí a oslabuje svou již tak slabou pozici…

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama