Potraviny
Minimálně jednou ročně slyšíme o nějakých závadných potravinách, které se z ciziny objeví u nás na trhu. Nepamatuji si, že by nějaké závadné potraviny byly domácí. Jak je to možné? Jsou u domácích potravin důslednější kontroly? Proč se víc nekontrolují dovážené potraviny? Obzvlášť když jde o běžné potraviny. Řešit to tak, že nebudeme dovážet je podle mě hloupost, protože i když máme spoustu dobrých jídel a surovin, něco prostě vyrobit nedokážeme nebo ne tak dobře. Jde o specifické potraviny, ale kdyby byl zákaz, který by byl plný výjimek, byl by v tom akorát hrozný chaos. Nemyslíte?
Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.
Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)
Odpověď
08.03.2019 13:36:04 - Ing. Josef Kott
Dobrý den, domácí potraviny jsou vázány přesnými cechovními normami. Dovážené potraviny podléhají též kontrolám a problematické potraviny v českých obchodech jsou opravdu výjimkou. Bohužel v dnešním mediálním světě každý takový případ vzbudí obrovskou pozornost. Bohužel nejsme potravinově soběstační a někteří klienti se i dožadují zahraničních výrobků. Souhlasím s Vámi, že zákazy, které provází mnoho výjimek, není správná cesta.