Ing. Karla Šlechtová

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,04. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.10.2017 9:00:12

Nová publikace z oblasti financování technické a dopravní infrastruktury vychází

Nová publikace z oblasti financování technické a dopravní infrastruktury vychází

Ministerstvo pro místní rozvoj i letos zadalo Ústavu územního rozvoje zpracování aktualizace publikace „Průměrné ceny dopravní a technické infrastruktury obcí“.

Ta by měla usnadnit orientaci v oblasti financování infrastruktury a souvisejícího zabezpečení finančních prostředků pro nové investice. „Těší mne, že publikace je obcemi velice kladně hodnocena a aktualizace těchto údajů jsou vždy vítány. Pro menší obce je obtížné získat kvalitní a objektivní informace uvedeného charakteru. Ty jsou mnohdy nedostupné a většinou vyžadují následné náročné zpracování. Publikace je přehledná a umožní sestavení rámcových rozpočtů realizovaných akcí. Současně může být orientačním vodítkem při zadávání veřejných zakázek v oblasti technické a dopravní infrastruktury,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

Publikace je určena především starostům obcí, místním zastupitelům či projektantům. Její obsah je zaměřen na investiční náklady od zemních prací, nakládání s pitnou i odpadní vodou, přes zásobování elektrickou energií, zásobování plynem, rozvody veřejného osvětlení, obecního rozhlasu a elektronické komunikace, místní komunikace až po veřejnou zeleň. Přehledné zpracování umožňuje rychlou orientaci v problematice.

Přínosem publikace je především podpora rozhodovacích procesů vedení obcí při přípravě a posuzování investičních akcí a dále také úspora nákladů při samotné investiční činnosti v obcích a údržbě veřejných prostor.

Více informací na: 1url.cz/0tfnO.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama