Ing. Martin Kukla

  • ANO 2011
  • Vysočina
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,12. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.10.2024 21:06:00

Zrušili jste EET, které by přineslo miliardy

Zrušili jste EET, které by přineslo miliardy

Projev na 113. schůzi Poslanecké sněmovny 3. října 2024 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 155/1995 Sb., o důchodovém pojištění.

 Děkuji za slovo, paní předsedající. Vážené kolegyně, kolegové, já to tady už druhý den poslouchám a poslanci pětikoalice, no, dneska už čtyřkoalice, se nás tady snaží přesvědčit, že jediné možné řešení je prodloužit věk odchodu do důchodu. My si to rozhodně nemyslíme. Jsou tady jiné varianty. Vždyť si vzpomeňte na začátek volebního období, když jste rušili EET, které přinášelo do státní kasy miliardy korun ročně. A další. Mě by zajímalo teďka, jaký mají názor Piráti. Piráti si teďka vzali téma, že v ODS jsou kmotři. Důchodový systém je asi nezajímá, nevidím tady ani jednoho pirátského poslance.

Ale ono je to i další. Kvete nám tady šedá ekonomika, a když my říkáme, dejte penzijním fondům možnost, aby strategické státní investice, aby se na tom mohli lidé podílet a nemuseli jsme prodlužovat věk odchodu do důchodu, tak tady prostě vy povídáte jenom - je potřeba prodloužit věk odchodu do důchodu. A bude se prodlužovat do kolika? Do 75? Do 76? Já jsem pracoval v jedné firmě a samozřejmě, když se podíváte na jednotlivé obory, velká firma nadnárodní, tak někteří ti lidé v 65 a více už nejsou schopni vykonávat to své povolání. A ta firma udělala takzvaný předdůchodový systém a oni už pět let před důchodem pracovali (Předsedající: Čas.) na 50 % času a brali 100 % mzdy. Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama