Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.06.2016 17:20:31 - julim

Vážený pane prezidente,

švýcaři v referendu odmítli zajištěný příjem, co s ohledem na parametry, které si nastavili docela chápu. Ovšem v našich českých podmínkách bych tuto myšlenku úplně nazavrhl, jen ji trochu upravil na české poměry. Bankovní rada ČNB neuposlechla Vašeho doporučení a pomocí intervencí oslabila korunu a současně se ji při tom hromadí desítky miliard eur, které de facto zaplatili občané oslabením koruny a tedy dražšími dovozy a službami v zahraničí. Bylo by jen správné aby dostali alespoň něco z těchto peněz zpátky.
Takový zaručený příjem pro každého občana ČR bez ohledu na věk i majetek ve výši 20 € na měsíc by znamenal 240 € na osobu a rok a tedy cca 2,55 mld.€/r pro všechny občany. To je proti 60 mld. € devizových rezerv ČNB jen pakatel a navíc ČNB je může svým aktívním přístupem i znovu doplnit či dále navýšit. Rozhodně by to byly lépe využité peníze než někdy ty, co jsme darovali do záchranných fondů EU pro Kypr a Řecko. A zrovna Kypru - daňovému ráji.
S úctou děkuji Váš volič

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

Tento dotaz čeká na zodpovězení.