Ing. Pavel Dudr

  • SPD
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,33. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.09.2024 15:06:33

Příčiny povodní podle teorie Gaia

Příčiny povodní podle teorie Gaia

Teorie Gaia říká, že Země je seberegulující systém, který podporuje život. Objevil ji britský přírodovědec James Lovelock a je popsána v několika jeho knihách, např. Gaia, nebo Gaia vrací úder, str. 188 :

„Teorie Gaia

Pohled na Zemi jako systém, který řídí sám sebe …..směřuje k určitému cíli, regulaci povrchových podmínek tak, aby vždy byly co nejpříznivější pro současný život.“

Příroda tedy podporuje život, tudíž nemůže podporovat smrt, obchodníky se smrtí, výrobce útočných zbraní, atomových bomb, ani přisluhovače, kteří tuto výrobu financují z našich daní a rozpočtu.

Nyní jsme svědky zcela mimořádné události, kdy se obrovská tlaková níže zastavila a rotovala nad střední Evropou, zejména nad ČR, a tím vznikly zmíněné povodně.

Dříve se tomu říkalo trest Boží, ale z evangelií jasně vyplývá, že Bůh lidi netrestá, viz podobenství O pleveli mezi pšenicí, Mt 13,24.

Lidé se trestají sami, nebo je trestají přírodní síly, tedy Příroda, která je však krutá a bezohledná, někdy za porušení přírodních zákonů nepotrestá nikoho, ale často trestá zcela nevinné lidi za chyby jiných a používá také princip kolektivní viny. A to právě může být i případ nynějších povodní.

Mohli bychom zde psát o tom, že Prahu zachránila vltavská kaskáda a že o přehradě na Bečvě se už 27 let píše, mluví a žvaní, ale skutek utek. To ponecháme jiným odborníkům.

Mimořádná událost vyžaduje, abychom hledali také její mimořádnou příčinu. Takovou příčinou, která podporuje smrt a obchodníky se smrtí, by mohlo být podepsání smlouvy o nákupu bombardérů F-35, nosičů atomových bomb a potom schválení výdajů na obranu ve výši min. 2 % z HDP, což letos bude činit asi 151 miliard Kč, a to pak umožní i financování nákupu Letounů F-35. Ty jsou ovšem už dnes zastaralé, vývoj se ubírá směrem k levnějším bezpilotním letounům, takže jediným účelem toho nákupu jsou zisky zbrojařů, možná také smrt mnoha lidí.
Z parlamentních stran tyto výdaje na obranu ve výši 2 % neschválilo pouze hnutí SPD, jehož předseda je Tomio Okamura.

Další pozoruhodnou okolností je, že se povodně staly týden před krajskými volbami. Není to čistě náhodou proto, abychom si ještě mohli rozmyslit, koho budeme volit?

Závěr je tedy jednoduchý a jasný: volte SPD, která důsledně podporuje život a mír, abyste se vyhnuli podobným katastrofám, jakou nyní prožíváme.
Je to logicky odvozeno z vědecké teorie, kterou uznává mnoho laiků i odborníků.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama