Fiala děkoval národu. To nejhorší prý teprve přijde

15.09.2024 11:43 | Monitoring

Premiér Petr Fiala (ODS) promluvil před kamerami CNN Prima News. Děkoval všem složkám Integrovaného záchranného systému za obrovský kus práce, kterou odvádějí. Děkoval armádě, děkoval hasičům, děkoval všem. A ocenil předchozí vlády, že se poučily z předchozích povodní a do různých protipovodňových opatření byly investovány desítky miliard korun. Všechny své spoluobčany požádal, aby opravdu poslouchali starosty, hasiče, policisty a zdravotníky.

Fiala děkoval národu. To nejhorší prý teprve přijde
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Česka Petr Fiala

Anketa

Ohrožuje vláda Roberta Fica demokracii na Slovensku?

hlasovalo: 19831 lidí
„Setkáváme se s případy, kdy lidé odmítají evakuaci, ale k té dochází jen ve chvíli, kdy už je naprosto nutná a později se k těm lidem dá dostat velmi obtížně. Proto prosím všechny, aby poslouchali starosty, aby poslouchali příslušníky integrovaného záchranného systému, protože oni opravdu dobře vědí, co mají dělat,“ apeloval Fiala na své spoluobčany.

Všechny vyzval, aby se nepokoušeli sjíždět rozbouřené řeky, aby nechodili do zón, kam je zakázán přístup a tak podobně. „Zvláště v situacích, kdy na 55 místech Česko očekává stoletou vodu. To jsou všechno věci, se kterými se teď musíme vyrovnávat. Na vyhodnocení bude více času v budoucnosti,“ nechal se slyšet předseda vlády.

Lidem sdělil, že všechna pracoviště Úřadu práce jsou připravena poskytovat okamžitou pomoc a že o další pomoci ještě bude rozhodnuto.

Za pozitivní premiér označil, že 80 % předpokládaných srážek už spadlo. „Ale to neznamená, že to nejhorší je za námi. Protože teď ještě budou hladiny řek stoupat a déšť bude ustávat až během úterka. A k tomu bude ještě silný vítr,“ upozornil premiér.

Předchozí vlády ocenil za to, že investovaly desítky miliard korun do protipovodňových opatření, byť se to někde nepodařilo. Konkrétně na Opavsku, které teď povodeň postihuje nejvíc.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

MUDr. Raduan Nwelati byl položen dotaz

Garance státu

Neměl by kromě cen energií, stát garantovat lidem hlavně dostupné bydlení a taky ceny potravin? Máte dojem, že to tato vláda dělá?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Škody budou a nemalé ................, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseVierka , 15.09.2024 11:57:52
i přes velkou snahu lidí- občanů , hasičů, policistů atd. Doufám, že máš kecale připravené finance pro povodňové odstraňování škod, že nebudou sbírky a žebrání od občanů, kteří sami mají málo !!!!! Rozmysli si spolu se svou partou , kam budeš dávat finance z daní pracujících - daňových poplatníků.

|  18 |  0

Další články z rubriky

Nechci, aby mě zastřelil černoch. Slovo „rasista“ je zbraň. Student napsal černé na bílém

18:55 Nechci, aby mě zastřelil černoch. Slovo „rasista“ je zbraň. Student napsal černé na bílém

V některých amerických městech dlouhodobě bují černošská kriminalita, jež se dotýká celé tamní spole…