Josef Sláma

Místopředseda Trikolory
  • Trikolora
  • Praha 3
  • zastupitel měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.10.2024 10:13:20

Kam bude kráčet Česko a jaké problémy je třeba řešit.

Kam bude kráčet Česko a jaké problémy je třeba řešit.

V médiích, v kuloárech se spekuluje jak dopadnou volby, jaká bude asi bude vláda, jaká bude opozice, již méně co je třeba udělat, v jakém stavu se vlastně naše země nachází.a kam dál.

V médiích, v kuloárech se spekuluje jak dopadnou volby, jaká asi bude vláda, jaká bude opozice, již méně co je třeba udělat, v jakém stavu se vlastně naše země nachází a kam dál.                                                                                                                                  To že stav republiky není hitparáda, že tu vládne ta nejhorší vláda bylo řečeno mnohokrát. Pojďme si v krátkosti nastínit skutečnost, či lépe řečeno palčivé problémy doby.                         První problém - rozpočet, dynamika jakým se navyšuje státní rozpočet je alarmující, nejen to, řekl bych přímo poškozující naší budoucnost. Bez jasného ekonomického programu a jasném sdělení škrtů to nepůjde. Respektive nelze věřit nikomu , kdo chce tento problém přejít a promlčet. Jak jsem mnohokrát psal, jednodušší daně, konec nejméně třetiny státní správy, radikální snížení spotřebních daní , odplevelení od regulace ale i oproštění od zbytečných výdajů státu, včetně nezbytnosti daňové reformy je cesta.                                                                                                                                                                        Problém druhý svoboda - deficit svobody je patrný a znatelný. Já mám svobodu slova ale i volby, v tom širším slova smyslu jako alfu a omegu svého náhledu na svět a společnost. Mnoho mých prohlášení a článků se zabývá protikuřáckým zákonem, on je totiž učebnicovou ukázkou jak ničit svobodu a zašlápnout svobodu volby. Ale problém svobody jednotlivce, je samozřejmě mnohem širší a hlubší. Pokud se budeme zabývat svobodou slova i politickou, tak bohužel nežijeme v tak svobodné zemi jak by se mohlo zdát. Oponenti dnešního mainstreamu jsou nálepkování, ostrakizováni, zastrašování atd  Kdybych to zjednodušil až na dřeň, pokud to někdo myslí se svobodou vážně, musí v první řadě chytnout lidi typu Foltýna a hnát je rychlým krokem od Strakovky pryč.                                                                                                                                                       Čeká nás jistě změna, jaká bude je čistě na nás. Nenechme si věšet buliky na nos, naivita nás může jedině poškodit. Směrování zahraniční politiky, jasné definování veřejných statků či sociální politika zas příště.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama