Mgr. Bohuslav Sobotka

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.04.2017 7:32:00

Český letecký průmysl je silným hráčem nejen na domácím poli

Český letecký průmysl je silným hráčem nejen na domácím poli

Premiér Bohuslav Sobotka navštívil společnost Aero Vodochody.

Předseda vlády ČR Bohuslav Sobotka navštívil v pátek 31. března 2017 společnost Aero Vodochody. Zúčastnil se zde slavnostního představení letounu L-159. Premiér Sobotka si kromě modernizovaného letounu prohlédl i audiovizuální show a letovou ukázku. Společně s předsedou vlády se akce zúčastnil také náměstek ministra průmyslu a obchodu Jiří Havlíček. 

Vláda Bohuslava Sobotky se dlouhodobě snaží modernizovat a zvyšovat konkurenceschopnost českého leteckého průmyslu. Leteckému průmyslu ČR se v posledních třech letech nebývale daří a je jedním z nejrychleji rostoucích exportních sektorů v České republice. Při páteční návštěvě premiér Sobotka zopakoval, že český letecký průmysl je silným hráčem nejen na domácím poli, ale také v mezinárodním kontextu. 

Společnost Aero Vodochody patří ke klíčovým firmám českého leteckého průmyslu. Je významným výrobcem cvičných proudových letounů na světě, spolupracuje s Armádou ČR a řadou dalších armádních letectev. Společnost zároveň patří k výrazným a důležitým zaměstnavatelům v regionu. 


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama