Mgr. Bohuslav Sobotka

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.01.2011 12:01:55

Komise ministra Johna končí fraškou a zástupci ČSSD do ní nepůjdou

Komise ministra Johna končí fraškou a zástupci ČSSD do ní nepůjdou

Vzhledem k tomu, že předseda vlády Petr Nečas odmítl komisi ministra vnitra Johna pro výběr policejního prezidenta, pokládá ČSSD účast svých členů v této komisi za bezpředmětnou.

Ukazuje se, že vznik komise nebyl dohodnut v rámci koalice a činnost a výsledky komise by se staly předmětem dalších dehonestujících koaličních sporů a tahanic.
 
Ministr vnitra John způsobem zřízení komise jen potvrdil, že jeho  vedení ministerstva vnitra je zcela chaotické a nestandardní. ČSSD je jako hlavní opoziční strana připravena podílet se na kontrole procesu výběru policejního prezidenta, ale požaduje nejen koaliční shodu na podobě příslušné komise, ale také zcela transparentní postup, respektující platné zákony.

Bohuslav Sobotka
statutární místopředseda ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama