Mgr. Bohuslav Sobotka

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.01.2011 14:00:00

Nemíníme se účastnit dopředu zinscenované Johnovy hry

Nemíníme se účastnit dopředu zinscenované Johnovy hry

Potvrzuje se, že výběr policejního prezidenta, prováděný ministrem vnitra Radkem Johnem, není v souladu se služebním zákonem.

Vypsání výběrového řízení je zpochybněno od samého počátku. Zpochybněna by byla od samého počátku také autorita tímto způsobem vybraného policejného prezidenta. Arbitrem zákonnosti postupu nemohou být legislativci ministerstva vnitra, kteří tento postup zvolili. O transparentnosti a férovosti výběru nemůže být řeč s ohledem na nastavení podmínek výběru i délky na podání či posouzení uchazečů. ČSSD od začátku trvá na splnění dvou podmínek, aby vyslala do komise své zástupce jako pozorovatele a garanty výběru. Požadujeme i nadále garanci zákonnosti a také garanci koaliční shody na respektování vybraného kandidáta. Je evidentní, že tyto podmínky naplněny nejsou. ČSSD se nemůže účastnit dopředu zinscenované hry se scénářem napsaným Radkem Johnem a dopředu vybraným kandidátem. O dalším postupu bude jednat v úterý poslanecký klub a v pátek vedení ČSSD.

Bohuslav Sobotka, statutární místopředseda ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama