Mgr. Tomáš Polanský

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 5. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.06.2024 19:49:11

Ozývají se hlasy po změně v čele SOCDEM

Ozývají se hlasy po změně v čele SOCDEM

Ozývají se hlasy po změně v čele strany. Váš názor?


☑️U nás v Jihočeském kraji se teď soustředíme na dokončení úkolů v dosavadním krajském zastupitelstvu. Naši zastupitelé za SOCDEM Ivana Stráská, Olga Bastlová, Antonín Krák, Miroslav Joch, Petra Blížilová a Michal Turek minulé čtyři roky pracovali a na mediální zviditelňování neměli moc čas. Na konkrétní problémy kraje a jak se k nim postavili, se jich jistě může každý ptát i při osobních setkáních. Je ale pravda, že mezi našimi členy zavládla nespokojenost s naším výsledkem voleb do Evropského parlamentu a ozývají se hlasy, které volají po změně v nejvyšším vedení strany. 

Bezprostředně po volbách do Evropského parlamentu jsem svolal mimořádné zasedání krajského předsednictva, abychom projednali náš pohled na situaci před celostátním předsednictvem, které bylo svoláno na 13.6. Vedení krajské organizace se jednohlasně shodlo a vyzvalo předsedu a vedení strany k vyvození odpovědnosti.

☑️Toto usnesení jsem na celostátním předsednictvu přednesl. Předseda SOCDEM Michal Šmarda nechal odhlasovat svolání mimořádného sjezdu, kde na podzim dojde k volbě nového vedení SOCDEM.

☑️Část našich členů ale volá po radikálnějším řešení. Okresní předsednictvo v Táboře se v tomto týdnu jednomyslně usnesl, že předseda Michal Šmarda má být odvolán hned nyní.

Já osobně bych po takovém výsledku dal svou funkci k dispozici, strana jistě může do sjezdu fungovat v rámci krizového řízení. Koneckonců se také v krizi nachází, byť u nás v kraji jsme součástí zastupitelstva a máme přesnou představu, co by měl kraj dělat pro své obyvatele do budoucna líp. Je tady velká skupina lidí, o jejíž potřeby se ostatní strany nestarají.

☑️Teď potřebuji vědět, jaké stanovisko zaujímají ostatní okresní výbory a jaký postoj mám za nás, jihočeské sociální demokraty, v Praze prezentovat. Oslovuji samozřejmě okresní předsednictva, ale budu rád za každý váš názor. Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama