Mgr. et Mgr. et Mgr. Tomáš Zdechovský, Ph.D., MBA

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.01.2017 17:53:08 - Vanaxa

Dobry den,

Mate nejakou prestavu o tom, jak cirkve a teda hlavne zejmena katolicka prisly ke "svemu" majetku ?
Kdyz uz tak tady tvrdite, ze vec je konecne snad ukoncena a ze dojde o odluce ..... Kolik je lidi, kteri se trvale hlasi k cirkvi svate ? Ne ze zajdou na Silvestra na pulnocni, coz je prave v Praze spis modnostni zalezitost ? Navic, zijeme v 21. stoleti a dogmata a udivujici historky z minula pusobi na vetsinu lidi spis zabavne. Neco jineho je pevna vira musulmanu ohledne jejich jistoty se dostat pro zvysene dnes pozitky do nebe.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.01.2017 22:17:34 - Mgr. et Mgr. et Mgr. Tomáš Zdechovský, Ph.D., MBA
 Dobrý den,církve získávaly v minulosti majetek podle tehdy existujícího práva. Navíc cílem jakýchkoli restitucí (ať už církevních či majetků jednotlivců) nebylo řešit, jak kdo přišel ke svému majetku.Šlo zde pouze o navrácení majetku zabaveného v době komunismu a počet lidí hlásících se k jakékoli církvi nehraje a ani nemohl hrát při procesu majetkového vyrovnání žádnou roli. O žádné módě chození na půlnoční mše na Silvestra opravdu nevím, nejspíše jste měl(a) na mysli půlnoční mše na Štědrý den, který je ale o týden dříve.
Zbytek jsou Vaše názory, které Vám rozhodně nebudu jakkoli vyvracet.
Přeji Vám krásný denTomáš Zdechovský