Mgr. et Mgr. et Mgr. Tomáš Zdechovský, Ph.D., MBA

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.03.2017 17:37:39 - Damph

Frontex slouží jako bezplatná cestovka - nelžete!

Pane Zdechovský, kdyby se ty lodě opravdu pohybovaly v blízkosti pobřeží zemí EU, tak bych neměl nic proti. Jenže jak jste sám psal, lodě Frontexu jezdí pro migranty až do mezinárodních vod x-desítek či stovek kilometrů od pobřeží. A není pravda že srovnání s cestovkou je neopodstatněné - mluvčí Frontexu přiznala že pašeráci počítají s tím že lodě Frontexu migranty vyzvednou. Vy chcete říct že mluvčí Frontexu si vymýšlí?
František Černoch

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.03.2017 18:48:49 - Mgr. et Mgr. et Mgr. Tomáš Zdechovský, Ph.D., MBA
 Dobrý den, pane Černochu,nepopírám, že zneužívání záchranných akcí pašeráky, které zmiňujete, problém je. Jediným řešení, které je nyní reálné, je zabránit migrantům, aby se vůbec naloďovali. To ale předpokládá spolupráci s Libyí - např. formou podpory zřízení pobřežní stráže, což se uř nyní děje. Výraznějšímu zlepšení ochrany hranic ale bohužel brání nestabilní situace v Libyi.   Pokud si myslíte, že Vám lžu, jakákoliv diskuse pak nemá žádný smysl.
S pozdravemTomáš Zdechovský