Mgr. et Mgr. et Mgr. Tomáš Zdechovský, Ph.D., MBA

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.06.2022 9:24:17 - Damph

Konference o EU - o nás bez nás

Snaha aby o Konferenci vědělo co nejvíce občanů zcelazjevně vyšuměla do prázdna. Dokonce i dvě prounijní dámy kritizovaly to že o Konferenci prakticky nemluvily ani špičky EU - předsedkyně EK či předseda ER a že se Konferenci nepodařilo zpropagovat a dostat mezi lidi: https://euractiv.cz/section/budoucnost-eu/interview/podcast-evropane-maji-jasno-o-budoucnosti-eu-vyslysi-brusel-jejich-navrhy/. Vůbec tedy neprekvapuje že naprostá většina občanů EU o Konferenci vůbec nevěděla: https://www.info.cz/eu/debata-o-budoucnosti-eu-jde-do-finale-vetsina-lidi-o-ni-vubec-nevedela-nakonec-se-smrskla-na-souboj-mezi-euroskeptiky-a-stoupenci-hlubsi-integrace. Jaký má pak vypovídací charakter pár eurounijních občanů, jejichž politický směr se líbí vedeni EU? Jistěže se vedení EU líbí že těch pár občanů papouškuje jejich politické názory, ale jak to mohou vydávat jakoby to byl názor většiny občanů EU a slibovat že se závěry Konference budou řídit, když většina o tom ani nevědela?
František Černoch

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

silverA, Bedrník, mamcaRBK

Odpověď

07.06.2022 9:56:29 - Mgr. et Mgr. et Mgr. Tomáš Zdechovský, Ph.D., MBA
 Vážený pane Černochu,velikým problémem bylo, že debaty probíhaly z velké části během nejhoršího průběhu pandemie, což bohužel odsunovalo jejich význam na vedlejší kolej, protože prioritu měla jiná témata. Není ale pravda, že by byly slyšet jen hlasy volající po tom, aby bylo "více Evropy." Naopak byli vybíráni lidé z různých skupin tak, aby bylo co nejvěrněji reflektováno složení obyvatelstva.  S pozdravemTomáš Zdechovský