Mgr. et Mgr. et Mgr. Tomáš Zdechovský, Ph.D., MBA

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.03.2017 20:35:42 - Lizziee

Schulz

Dobrý den, zmínil jste, že M. Schulz není velkým příznivcem států střední a východní Evropy. Co si pod tím, prosím Vás máme přestavit? Že už na náš názor budou v EU úplně kašlat? Případně se můžeme dočkat nějakého vyhrožování např. sankcemi, nedej bože vojenskou intervencí ze strany Německa? Myslíte, že si M. Schulz ve své (nepříliš študované) hlavě dokáže sesumírovat fakt, jak moc státy které on "nemá v přízni" doslova nenávidí jakoukoliv představu německého diktátu? Jak vůbec vidíte budoucnost EU v případě, že budou její vrchní představitelé a Německo ruku v ruce tlačit na pilu ohledně více integrace? Děkuji a přeji pěkný den.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.03.2017 23:01:40 - Mgr. et Mgr. et Mgr. Tomáš Zdechovský, Ph.D., MBA
 Dobrý den,nemyslím si, že je třeba obávat se sankcí či dokonce vojenské intervence. Podle mě je u Martina Schulze problém především postoj k migrační krizi, který se negativně podepisuje na jeho vztahu k zemím střední a východní Evropy. I kdyby se ale Martin Schulz nakonec opravdu stal kancléřem, určitě by nezáleželo jen na něm samotném, jakým směrem se bude dále EU ubírat. Musel by pro svoje záměry nalézt dostatečnou podporu i jinde. 
Nechci předvídat  jeho kroky, který by  podnikl coby případný kancléř, nicméně jak už jsem říkal v rozhovoru, ve spoustě věcí Martin Schulz bohužel nedomýšlí důsledky. Hezký den přeji i VámTomáš Zdechovský