Mgr. et Mgr. et Mgr. Tomáš Zdechovský, Ph.D., MBA

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.02.2017 15:41:33 - Šarlotka

kvalita potravin

Jurečka si před volbami vzpomněl, že existuje problém s kvalitou potravin, která se u stejných značek v různých zemí liší a chce to na půdě EU změnit. Má podle vás šanci? Zabývá se tímto Brusel? Protože oni ty nekvalitní potraviny jsou jen v pár státech, takže si myslím, že jí je to jedno. Ale není tohle zásadnější problém, než zakřivení okurek?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.02.2017 21:09:05 - Mgr. et Mgr. et Mgr. Tomáš Zdechovský, Ph.D., MBA
 Dobrý den, Šarlotkobyl bych určitě rád, kdyby se postoj výrobců vůči postkomunistickým zemím změnil. Podle mě je v pořádku, že se Marian Jurečka problému věnuje. Na celou věc mimochodem upozorňoval už mnohem dříve a k problému jsem se už v minulosti vyjadřoval i já. Věc se dokonce řešila už dříve na půdě EU, bohužel bezvýsledně. Tehdejší komisař pro zdravotnictví a politiku spotřebitele se před 6 lety vyjádřil tak, že pokud není výrobek zdravotně závadný, je možné prodávat v nových zemích EU výrobky s odlišným (tj. méně kvalitním) složením. Něco takového samozřejmě považuji za nepřijatelné. Je třeba najít způsob, jak to změnit. Naprosto nezbytná bude určitě spolupráce všech postižených zemí. S pozdravemTomáš Zdechovský