Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.10.2024 8:31:23

Návrh, který zvyšuje věk odchodu do důchodu nad 65 let, požadujeme zamítnout!

Návrh, který zvyšuje věk odchodu do důchodu nad 65 let, požadujeme zamítnout!

Vládní čtyřkoalice si ve Sněmovně zařadí k projednání jen to, co jí vyhovuje. To se opět potvrdilo minulý týden, kdy si svolala mimořádnou 113. schůzi.

Na ní se projednávalo posunutí tzv. důchodové reformy do třetího čtení, což se čtyřkoalici opět na sílu podařilo, aniž by bylo umožněno všem opozičním poslancům ve Sněmovně k této novele důchodového pojištění vystoupit. Ono i vlastní projednávání vládní poslanci ignorovali a nebyli v sálu přítomni, aby vyslechli náměty, které byly vedeny ze strany opozičních poslanců s cílem navrhnout zkvalitnění projednávané novely týkající se vyplácených důchodů budoucím seniorům.

Pro hnutí SPD je zvyšování věku odchodu do důchodu nad 65 let a snižování nově přiznaných důchodů naprosto nepřijatelné a nepřípustné. Proto jsme podali návrh na zamítnutí této novely o důchodovém pojištění jako celku, a pro případ, že nám tento návrh vládní poslanci zamítnou, jsme k tomuto vládnímu návrhu podali devět pozměňovacích návrhů, o kterých se bude hlasovat v rámci třetího čtení.

Pro nás jsou důchodci a jejich důchody jednou z priorit a prosazujeme, že šetřit bychom měli v jiných oblastech současných veřejných výdajů. Tyto oblasti jsme již několikrát této asociální vládě představili a jasně a podrobně již několikrát popsali opatření, s jejichž pomocí se dá v poměrně krátké době, jak potvrzují i mnozí experti, získat do důchodového systému výrazně více než 100 miliard korun nových příjmů ročně.

Jsme přesvědčeni, že to nejlepší, co bychom mohli nyní pro budoucnost našeho důchodového systému i pro všechny budoucí důchodce udělat, je tento návrh zamítnout. Dále navrhujeme, aby si zástupci napříč celým politickým spektrem sedli za jeden jednací stůl a tam věcně prodiskutovali a navrhli skutečnou důchodovou reformu, u které budou mít občané České republiky jistotu, že nebude v příštím nebo v dalším volebním období zrušena a že se opět nebudou měnit podmínky.

Pro hnutí SPD jsou občané této republiky na prvním místě, a proto budou vždy naši poslanci v Poslanecké sněmovně prosazovat a podporovat takové zákony a jejich novely, které budou lidem prospěšné.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama