Ing. František Laudát

Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.08.2022 19:58:00

Děda měl štěstí, že ještě neexistovaly odpadkové pytle

Děda měl štěstí, že ještě neexistovaly odpadkové pytle

Komentář na facebookovém profilu k informaci o podávání jídla v mateřské škole v plastových odpadkových pytlech

 Nevím, co dnes žáky ve školách nutí učit se z poezie zpaměti. Ale nás mimo jiné Nerudovu báseň Dědova mísa. Neruda vtělil do veršů etický mezigenerační příběh s velmi silným obsahem. Otec pro svého otce, vnukova dědu, vyrábí dřevěné koryto, protože jeho třesoucí se ruce už všechno nádobí rozbily. A pozorný synek po otci chce, aby ho to také naučil. "Proč?" ptá se otec. A syn odpovídá: "abych, až se Tobě budou třást ruce, Ti také takové koryto vyrobil". Otec pláče, líbá dědovi ruce a synek se podivuje, proč se kolo obrábějící koryto netočí dál.

Z dnešního pohledu by děda mohl jásat, že tento příběh neprobíhal v éře igelitových odpadkových pytlů. Pokud se zakládá na pravdě článek Novinky.cz, tak v mateřské škole v Kroupově ulici v Praze 5 už deset roků děti jedí z igelitových pytlů. Zřizovatelem školy je městská část Praha 5. Ve věci už se angažuje hygiena, ale ředitelka Zuzana Legnerová stále sedí na svém místě.

Jestli se potvrdí, že skutečně byla jídla dětem "servírována" v igelitových pytlích, myslím si, že tady už by se do věci měla vložit nejen hygiena, ale rovnou i policie. Ukazuje se, že škodlivost plastů je větší, než dosud vědci předpokládali. A tady máme co dočinění s, pro jídlo, necertifikovaným materiálem, který může mít škodlivé dopady na zdraví, o kultuře stravování nemluvě. Asi to ještě nikdo nezkoumal, protože taková blbost a nehoráznost snad nikoho nenapadla.

Je mně záhadou, proč se tohle neprovalilo dříve? Jestli tohle není nějaký předvolební atak a lež, tak se Praha 5 zase "proslaví".

Přiznám se, že žasnu, co se v téhle zemi a v naší Praze děje.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama