Ing. František Laudát

Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.09.2022 16:21:00

O kom je a bude referendum?

O kom je a bude referendum?

Komentář na facebookovém profilu k vývoji válečného konfliktu na Ukrajině

 SPD "konečně" doplnila bizarní sestavu uchazečů o Hrad. Do zápolení vyslala Baštu. Při té příležitosti Okamura sdělil, že nadcházející volby budou referendem o vládě. Jedno referendum ale už více než týden běží. To referendum je o Okamurovi, Klausovi, Zemanovi a jeho kumpánech, o Babišovi a jeho kumpánech, o mnoha tisících našich spoluobčanů, kteří na písknutí z Moskvy pracují proti vlastní zemi.

I když je to referendum o naší budoucnosti, odehrává se v úplně jiné zemi. Tou zemí je Ukrajina. Aktuální referendum začalo ofenzívou proti ruským okupantům na jihu země a Rusy překvapilo "referendum" o pravdě a svobodě na severu. Tam Rusáci utíkají takovým fofrem, že někteří v chaosu prchají i na kradených kolech. Kolaboranti už asi tuší, co je čeká, a narychlo balí kufry. Samozřejmě, že válka je velký chaos a situace na bojišti se mění každou chvíli. Tohle věděl už i Josef Švejk, a tak bych vyjádřil mírný optimismus, že to statečným Ukrajincům vydrží.

Pokud však bude současné ruské fiasko pokračovat, čeká nás před koncem ruské války jedna velmi nepříjemná otázka - kam až bude schopen Putin zajít ve své nenávisti a ponížení. Vzpomeňme si na Hitlera, který kdyby měl jadernou zbraň, tak ji použil. Na konci svého života neváhal rozkázat zničení infrastruktury, továren i měst. Ruské nadšení z "konečného" řešení Ukrajiny, sice pomalu, ale přece jen opadá. Řady cínových vojáků (takto byli označováni mrtví přivážení ze sovětské války v Afghánistánu) rostou a neklid v dosud velmi pevné ruské společnosti narůstá.

Ať klidně jsou zářijové volby referendem o Fialově vládě. Pro mě je podstatné referendum na statečné Ukrajině. Přesto si dovolím vyzvat lidi, aby žvanily, zloděje a politické povaleče nikam za dva týdny nevolili. Nejen že zase část vašich daní rozkradou, ale moc toho ani nevybudují.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama