Ing. František Laudát

Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.09.2022 9:45:00

Drahé Rusko vovinuly nějaké mraky

Drahé Rusko vovinuly nějaké mraky

Komentář na facebookovém profilu ke komentáři patriarchy Kirilla o válce na Ukrajině

 Asi nějak takhle by Josef Švejk komentoval poslední kázání ruského patriarchy Kirilla, v němž konstatoval, že "Rusko prožívá velmi těžké období". Současně vyzval k modlitbám za ruskou armádu a Putina. Sice Ukrajinu vysloveně nezmínil, ale všem je to jasné. Rusáci dostávají poslední dny na Ukrajině na frak způsobem, který udivuje celý svět. A tak parodie na křesťanství - kterou bezpochyby ruský Kirill je - burcuje ruské vlastence.

Jenže ti tak maximálně pokřikovat na ulici. Do války Moskalové - dobrovolně ani náhodou. Tam by totiž ukázali, jací jsou to pašáci. A na cestu bych jim přibalil Osudy dobrého vojáka Švejka. Tam by se k analogii současné ruské situace dočetli: "S Rakouskem je to moc špatný. Nakonec nám lezou na Krakov, a dole do Uher. Jsme biti jako žito, kam se podíváme, a proto mě volají na vojnu. Já jim přece včera četl z novin, že drahou vlast vovinuly nějaký mraky" Tak pravil Josef Švejk paní Millerové.

Kdyby nebyly za Rusáky na Ukrajině mrtví, mučení, lidé odvlečení do zajetí, děti odvlečené k adopci do prokletého Ruska, zničené vesnice i města, byl by dnešní jejich úprk z Charkovské oblasti k smíchu. Kradou kola, aby ujeli, protože jim v panice ujelo OT, nebo tank, zadržení se převlékají do civilu a tvrdí, že oni nic, jsou na frontě jen krátce, kradené věci při úprku odhazují podél silnic. A kolaboranti a dosazení šašci Putina zůstávají napospas svému osudu. Na lokaje se vždycky kašle. To je odpad, který prchající okupanty jenom zdržuje.

A v Česku pátá kolona zase zostudila vlastní zemi. S hrdostí sobě vlastní upekla demonstraci na Václaváku, zúčastnění tleskali a jásali, trička s vrahem se producírovala pod sochou svatého Václava. Podle nějakého průzkumu údajně polovina lidí si přeje jednat s Ruskem o plynu a ropě. Jestli je to pravda, tak jsme na tom ještě hůř, než jsem čekal. Naštěstí o Ukrajině se nerozhoduje jen v Česku, ale dnes nejvíce v USA.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama