Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.09.2022 20:22:19

Hříchy radniční koalice – Hřích sedmý: Neřešení nedostatku parkovacích míst na s

Hříchy radniční koalice – Hřích sedmý: Neřešení nedostatku parkovacích míst na s

Nejde ani tak o to, že řešení řady problémů může trvat i roky. Jako to, že se stále slibuje a nic se neděje. Nebo spíše naopak, situace se zhoršuje. Přitom řešení existují a nemusí stát stovky milionů korun za parkovací domy. Chce to ovšem chtít.

Obecně lze říci, že každé město se potýká s nedostatkem parkovacích míst a Uherské Hradiště na tom není jinak. Nicméně sídliště Východ má kromě nedostatku parkovacích míst ještě další problémy. Tím je nedostatek zeleně a dostupnost MHD.

Přitom výsadba nové zeleně, úprava parčíků či nová vybavení nejsou ani finančně náročná, ani nedostupná. Stačilo by jen chtít a koncepčně revitalizovat celé sídliště. Také plochy pro parkování lze najít a nová parkovací místa zrealizovat. Nejjednodušší je vyznačení současných parkovacích míst tak, aby plochy stávajících parkovacích ploch byly využity. A pokud se při výstavbě nových parkovacích míst zabere zeleň, pak není nic jednoduššího než ji nahradit výsadbou nových stromů a keřů.

Problémy obou velkých sídlišť se táhnou roky a pouze spoléhat na pomoc od developerů se nevyplácí. Stačí připomenout slíbený parkovací dům ve Štěpnicích. Přesto, že se jisté kroky s úpravou parkovacích ploch učinily, základní problémy stále zůstávají. A to především na sídlišti Východ.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama