Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.02.2024 7:43:24

Doba je nemocná, nemocné jsou i vlády a politici

Doba je nemocná, nemocné jsou i vlády a politici

Podle současného vývoje v naší zemi, v Evropě i ve světě se jeví, že se problémy kupí a že nejsou řešeny. Naopak se zdá, že problémů přibývá, jakoby politici nebyli schopni či dokonce nebyli ochotni aktuální problémy řešit. Co tedy s tím?

Pokud můžeme hodnotit současnou situaci, pak lze konstatovat, že dnešní doba je nemocná. A s ní jsou nemocní i lidé. Ovšem nemocné jsou i vlády a politici. Ti mají řešit problémy, které občany pálí, a ne před nimi zavírat oči či dokonce další problémy přidělávat. Pokud si neuvědomíme, že jsme ovlivňováni světovou a globální politikou a naše politické strany se dostávají do područí jiných než národních zájmů. Naši zemi řídí oligopoly a oligarchické skupiny s úzkou vazbou na vládní i opoziční politické strany zastoupené v parlamentu. Takže se pohybujeme v zemi, kde si na demokracii pouze hrajeme a kde lidé podlehli propagandě mainstreamových vymývání mozků.

Nejde však pouze o Českou republiku, ale o celou Evropu, ve které se ztrácejí její hodnoty a jsou postupně nahrazovány pomýlenými a do budoucna nebezpečnými ideologiemi. Ty se nás snaží kolonizovat a diktovat vůli elit Evropské komise. Dnes to již není o svobodě či o demokracii. Je to o pro korupční dotační politice, která je nástrojem k prosazení cílů globalistů a neo-liberálů. Politici dnes celosvětově vytvářejí atmosféru zášti a nenávisti. Nenávisti vůči národy, vůči politiky a vůči lidmi. A za vším je boj o záchranu světové hegemonie globálních hráčů, kteří potřebují na straně jedné narušit svazky partnerství svých konkurentů. A na straně druhé nově nastolovat vzájemně výhodné obchodní a politická partnerství. K tomu všemu přichází Green deal a digitální totalita spolu s AI rozvojem.

Pokud si uvědomíme všechny navzájem propojené vazby, pokud se poučíme z historie, pokud se vrátíme v politice k souboji politických programů a pokud zvýšíme národní odolnost vůči rozličným populistickým ideologiím, pak máme ještě šanci na posílení demokracie a svobody. Je třeba jasně zakročit proti současné politice, která záměrně rozděluje společnost a zároveň je zkorumpovaná  mocí. Je třeba zastavit oligarchizaci politiky, ve které se politické, mediální a podnikatelské elity spojily v jeden elitářský celek tak, aby lidem vládl. A takto vytvořené vlády se stávají rukojmím kapitálu. Pak je takový „second hand“ demokracie řízen politikou gest, slibů a póz. Slova jsou více než činy.

Ano, doba je nemocná a nemocní jsme i my lidé. Protože za tento vývoj si můžeme i sami. Protože si málo klademe otázku „Komu ku prospěchu. Přesto je třeba vidět pomyslné světlo na konci tunelu. Tím světlem je to, že se začneme více zajímat o to, kde a jak žijeme. Že se budeme starat o věci, které se nás týkají a že budeme dělat co nejlépe vše to, na co stačíme. Je třeba návratu k tradičním hodnotám, na kterých je postaven jedinec, rodina, obec a stát. A zejména volit takové zástupce, kteří budou konat v zájmu řešení problémů, které občany naší země trápí. Vězme, že jakákoliv pozitivní změna může přijít jedině od občanské společnosti. K tomu nám dopomáhej náš rozum a naše práce.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama