Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.03.2024 17:17:00

Veřejnoprávnost není zaručena koncesionářským poplatkem

Veřejnoprávnost není zaručena koncesionářským poplatkem

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nezávislosti České televize

 Nejde tak ani o zákon, jako o jeho praktickou realizaci.Vždyť již dnes existuje zákon o veřejnoprávních médiích, a ten není dodržován, tak jako není dodržován etický kodex. Prostě veřejnoprávnost není zaručena koncesionářským poplatkem či veřejnou kontrolou, ale samofungováním profesionálních komentátorů a novinářů.

Pokud tato profesionálnost neexistuje a převažují osobní politické názory, či dokonce korupce, pak se nelze divit, že se z veřejnoprávní televize stal moloch pro ideologii neoliberalismu, pro výborné kšefty vybraných umělců a pro prosazování toho jednoho správného názoru. Stačí si pozvat zpřízněné figury do do diskusních pořadů či do zpravodajských relací.

Toto ovlivňování, či dokonce aktivistické zasahování do politiky je zřejmé.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama