Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.06.2024 9:00:14

Bezpečnostní smlouva mezi ČR a Ukrajinou není bezpečná

Bezpečnostní smlouva mezi ČR a Ukrajinou není bezpečná

18.7. má být uzavřena mezi ČR a Ukrajinou Bezpečnostní smlouva. Sice neexistují veřejně dostupné infromace kolem přípravy a znění této smlouvy. Ale podle mne je název zavádějící, pokud zvážíme současný bezpečnostní rámec na Ukrajině.

 Bezpečnostní smlouva mezi ČR a Ukrajinou, která má být podepsána v červenci tohoto roku, nepřináší pro naši zemi větší bezpečnost a proto by dle mého názoru neměla takto znít. Pokud základem této smlouvy je vzájemná spolupráce a pomoc Ukrajině, pak by měla nést název Smlouva o spolupráci mezi ČR a Ukrajinou. OPravdu bych byl nerad, aby se touto smlouvou naše země "zapojila" do války na Ukrajině. Například účastí našich vojáků na území válkou zničené Ukrajiny. Také bych byl nerad, abychom slibovali Ukrajině vstup do Severoatlantické aliance. Protože nesplňuje a dlouhodobě nebude splňovat podmínky vstupu do NATO. Právě plané a nereálné sliby Západu Ukrajincům ohledně vstupu do Alince a do EU byly vybateli bezpečnostních a politických problémů na Ukrajině. To, co potřebuje každá země pro svoji lepší budoucnost, je zajištění bezpečnosti. Platí to nejen pro Českou republiku, ale zejména pro válkou zmítanou Ukrajinu.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama