Jaroslav Doubrava

  • S.cz
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.07.2024 22:59:08

Lidský svět je neuvěřitelný: Vrah vyhrál své oběti volby

Lidský svět je neuvěřitelný: Vrah vyhrál své oběti volby

Objevila se řada politických komentářů na toto téma. Např. autorka z Deníku N napsal článek s názvem „Právě vyhrál volby.“ Napsala, že postřelení Donalda Trumpa na politickém mítinku, které exprezident přežil bez vážné fyzické újmy, může mít dalekosá

 

Lidský svět je neuvěřitelný: Vrah vyhrál své oběti volby

Všichni, i co nechtěli, slyšeli, viděli nebo četli, že v sobotu večer při předvolebním shromáždění v Pensylvánii, se dvacetiletý odstřelovač pokusil zastřelit Donalda Trumpa, ale trefil ho jenom do ucha.

Body pro Trumpa

Objevila se řada politických komentářů na toto téma. Např. autorka z Deníku N napsal článek s názvem „Právě vyhrál volby.“ Napsala, že postřelení Donalda Trumpa na politickém mítinku, které exprezident přežil bez vážné fyzické újmy, může mít dalekosáhlé následky pro americkou politickou scénu. Pokud Trump volby nakonec vyhraje, toto byl moment, který mu vítězství stvrdil.

Podobných zpráv se objevilo v neděli několik. Nejcyničtější a nejpravdivější vyšla na  webu prvnizpravy.cz: „Trump prožil nejúžasnější den svého život“. Je to detailní popis toho co se stalo, a jak úplně všechno nahrálo Trumpově kandidatuře.

Podobně se vyjádřil amerikanista a anglista Petr Kopecký a rektor Ostravské univerzity v rozhovoru pro Seznam Zprávy: „Donald Trump je z těchto situací schopen vytěžit, ale je to hlavně velká tragédie, kterou je třeba odsoudit. 

„Trump dal zvednutou pěstí najevo, že bude bojovat, a pokračuje v boji, a to je přesně v duchu toho, co od něj očekávají jeho podporovatelé… Vypadá to, že marketingový tým Donalda Trumpa už bleskově zareagoval. Krátce po útoku se na internetu prodávají trička s fotografií postřeleného Trumpa, který hrozí pěstí. To mě nepřekvapuje. Donald Trump je z těchto situací schopen vytěžit,“ uvedl. Správně dodává, že vizuální stránka v kampani hraje velice důležitou roli a toto se bude velmi dobře politicky prodávat. Na druhé straně Joe Biden vizuálně v kampani působí velmi unaveně, staře, a to také zanechalo hluboký dojem.

Divný Dominik

Naproti výše uvedenému zcela primitivně zareagoval Dominik Hašek, hokejový brankář v důchodu a nyní kandidát do Senátu za ultrapravicové extrémisty z TOP 09. 

Napsal žvást s řečnickou otázkou, zda byla bezprostřední reakce Donalda Trumpa na to, že byl postřelen do hlavy, vhodná. „Každý máme jiné hodnoty. Já, kdybych v konkrétně této takto napjaté chvíli zakřičel ‚Fight‘, tak se během hodiny (až se uklidním) národu omluvím za naprosto nevhodnou reakci, která rozdmýchává násilí. Pokud to on neudělá (což nepředpokládám), tak to opětovně potvrdí jeho charakter,“ odsoudil. Podle Haška slova o boji podle něj do takových momentů zkrátka nepatří.

Haškovy žvásty jsou o ničem. Vzpomeňme si na předvolební řvaní pětikoaličních fialových hlupáků. Využili absolutně všeho k poplivání jejich konkurence. Volební klání nezná etiku, jenom rány a kopance a plivání. Ale takoví naivkové jako Hašek se TOP 09 hodí…

Ještě něco amerického

Aby zajímavostí kolem Trumpa nebylo málo, alternet.org, kde mají rádi Trumpa jenom mrtvého, v neděli 14. 7. 2024 napsali, že „strážci zákona tvrdili dvěma různým zdrojům, že bývalého prezidenta Donalda Trumpa nepoškrábala kulka, ale spíše skleněné střepy. Dotyční úředníci řekli jak Alexi Salvimu z Newsmaxu, tak Juliegrace Brufke z Axios, že Trump byl zasažen skleněnými střepy, které mohly vybuchnout z rozbití čtecího zařízení, které bylo zasaženo střelbou.“

A úplně na konec

Vtírá se otázka. Není to, že ten čarostřelec Trumpa netrefil do čela, jak asi chtěl důkazem, že tentokrát v atentátu zatím neměly prsty tajné služby? Ty přece mají střelce kvalitnější.

                                                                                                                   Jaroslav Doubrava

Začátek formuláře

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama