Občanská demokratická strana

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,76. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.07.2024 19:05:00

Nový Evropský parlament jasně podpořil Ukrajinu

Nový Evropský parlament jasně podpořil Ukrajinu

Evropský parlament se znovu jednoznačně přihlásil k podpoře Ukrajiny.

Nově ustavený parlament jako první bod po volbě svých vnitřních orgánů symbolicky projednal právě návrh usnesení, v němž jednoznačně vyjádřil trvající vůli k další podpoře a pomoci Ukrajině.

Europoslanci ODS, jejichž poslanecký klub Evropští konzervativci a reformisté (ECR) patřil k navrhovatelům usnesení, návrh v hlasování jednoznačně podpořili.

„Evropský parlament jasně a bez odkladu ukázal, že v něm i po nových evropských volbách bude většina, která stojí na straně Ukrajiny,“ uvedla předsedkyně klubu europoslanců ODS Veronika Vrecionová.

„Je dobře, že se parlament přihlásil i k vojenskému rozměru pomoci, podpořil rozhodnutí summitu NATO pokračovat v široké vojenské pomoci Ukrajině a připomněl rovněž, že nedostatečné nebo opožděné dodávky zbraní a střeliva mohou zmařit dosavadní úsilí při obraně Ukrajiny,“ okomentoval obsah usnesení europoslanec Alexandr Vondra.

„I v době, kdy v Evropě sílí hlasy zpochybňující další podporu Ukrajiny, Evropský parlament výsledkem hlasování nezpochybnitelně demonstroval, že si jeho drtivá většina nadále přeje aktivně oponovat ruské agresi i dalším útokům vůči Západu. V usnesení navíc nechybí odsouzení Ruska za nedávný barbarský útok na dětskou nemocnici Ochmatdyt v Kyjevě,“ vyzdvihl europoslanec Ondřej Krutílek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama