Ing. Jiří Paroubek

Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.09.2017 8:34:00

Piráti a Zelení chtějí zdanit roboty

Piráti a Zelení chtějí zdanit roboty

Začátkem 19. století probíhalo ve Velké Británii hnutí ludditů. Byli to dělníci, kteří příčinu své bídy spatřovali v zavádění strojů a proto je rozbíjeli. Hnutí ludditů dosáhlo vrcholu povstáním v Notthinghamu v letech 1811 – 1818.

Podle volebních programů Pirátů a Zelených prý vypadnou po masivním zavedení robotů v budoucnu příjmy státu v řádech desítek miliard korun. Češi teď sice nepatří v zavádění robotů právě mezi premianty, takže je to zatím strašení papírovým tygrem, ale co kdyby jednou...

V EU jsou Češi až na dvanácté pozici, pokud jde o uplatnění robotů v průmyslu. Nejlépe je na tom v Evropské unii Německo, které ale zrovna také nemá právě vysokou nezaměstnanost, podobně jako Česko, a přitom zvládá příjmy i deficity (má rozpočtový přebytek) svého státního rozpočtu s přehledem.

Technologická revoluce a robotizace jsou procesy, kterým se prostě nevyhneme a administrativní omezení typu zvláštního zdanění robotů jsou spíše komickou připomínkou dnes zcela zapomenutého hnutí ludditů.

Vyšlo na Vasevec.cz, publikováno se souhlasem vydavatele.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama