Mgr. et Mgr. et Mgr. Tomáš Zdechovský, Ph.D., MBA

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.04.2017 15:04:14 - Valentin Dobrotivý

313 citátů z Koránu, které vyzývají k násilí, jsou základem islámu aneb 270 miliónů obětí islámu

Myslím, že i ve zdrojích, které jsem uvedl v minulém příspěvku, jsou odkazy na historické studie, které se islámem zabývají. Pro mě je relevantním zdrojem americký profesor a doktor filosofie Bill Warner, který se věnoval studiu islámu přes 30 let. Ten např. vystupoval u nás v televizi DVTV a na různých přednáškách v Česku. Jedna z jeho přednášek o historii islámu z roku 2015 je přeložena i do češtiny:
https://www.youtube.com/watch
I kdyby z toho byla jen polovina pravda, je to hrozné. Ale já mám naštěstí svůj zdravý rozum a vím, že když někdo přikazuje ve svém učení hrůzné věci, nemůže být jeho filozofie mírumilovná. Pokud najdu v nějaké knize 130 pokynů k zabíjení (většinou nevěřících, ačkoliv se často týkají také odpadlíků od islámu a vrahů muslimů), tak nemůžu takové "náboženství" akceptovat. Je samozřejmě Vaší věcí, co hodláte akceptovat a co ne. Přeji hezký den.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.04.2017 17:14:28 - Mgr. et Mgr. et Mgr. Tomáš Zdechovský, Ph.D., MBA
 Dobrý den,o tom, že radikální islám představuje hrozbu, samozřejmě nepochybuji. Pokud vím, tak  Bill Warner nikdy nestudoval nic, co by mělo společného s historií či náboženstvím (studoval matematiku a fyziku). Proto beru jeho závěry a názory spíše s rezervou.  S pozdravem a přáním hezkého dneTomáš Zdechovský