Mgr. et Mgr. et Mgr. Tomáš Zdechovský, Ph.D., MBA

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.04.2017 11:01:50 - Valentin Dobrotivý

Nové evropské nařízení GDPR 2016/679 - nové obludné martýrium pro firmy? 2

Děkuji vám za odkaz, který dokládá, že v případě porušení zákona budou dostávat firmy likvidační pokuty. Předpokládám, že se k tomu uskuteční řada školení od dobře placených školitelů a že se zaměstná spousta úředníků, které bude muset někdo zaplatit. Nakonec i o tom se v článku píše. Je též úsměvné, že váš odkaz také hovoří o tom, že "hlavním účelem dle neoficiálního jazyka směrnice je sledování lidí odcházejících bojovat do Sýrie pro tzv. Islámský stát a sledování pohybu teroristů." Za stavu, kdy na straně jedné teroristé vracející se beztrestně do Evropy dostávají sociální dávky, a na straně druhé těm, kteří proti těmto teroristům bojovali v řadách Kurdů hrozí několikaleté vězení, je to opravdu typické neobolševické a eurohujerské opatření evropského politbyra. Kdy bude schválena nová důležitá směrnice EU o kroužkování papoušků Žako? :-)

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.04.2017 19:35:35 - Mgr. et Mgr. et Mgr. Tomáš Zdechovský, Ph.D., MBA
 Dobrý den,v tomto nařízení jde především o ochranu řadových občanů a jejich údajů, ne o nějaké bezdůvodné šikanování firem. Firmy prostě musí s osobními údaji zacházet velmi citlivě - v opačném případě musí počítat se sankcemi.
Jinak pro boj s terorismem a spolupráci mezi státy EU v této věci je vzájemná výměna informací mezi členskými státy naprosto nezbytná - je to mj. vysvětleno i v článku.
 A pro pochopení nařízení by nemělo být potřeba absolvovat žádné předražené semináře. V článku se píše, že má být zřízena funkce pověřence,který má poskytovat poradenství. Opravdu nemůžete vyvozovat závěry jen na základě programu jednoho semináře.  S pozdravemTomáš Zdechovský