Mgr. et Mgr. et Mgr. Tomáš Zdechovský, Ph.D., MBA

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.04.2017 14:50:51 - Langová

Jaký je váš názor?

Pokud to chápu správně, tak na umělé oplodnění budou mít jen manželské páry, nikoliv tedy i páry, kteří žijí společně, ale nejsou oddáni? To je totiž dnes docela dost rodin. Já třeba žiju s partnerem bez svatby už 10 let. Moje sestřenka se po 8 letech vdala a za rok se rozvedli, kamarádka se vdala po dvou letech a do dvou let se rozvedla a skončila sama s dítětem. Podle mě svatba nic neřeší. Prý taky neprošel návrh, aby ženy oplodnění podstoupit i bez souhlasu partnera. To je taky pravda? A nepřijde vám to kontraproduktivní? Komu tím podle vás takové zákony prospějí?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.04.2017 15:26:04 - Mgr. et Mgr. et Mgr. Tomáš Zdechovský, Ph.D., MBA
 Dobrý den, paní Langová, myslím, že nemusíte mít obavy. O umělé oplodnění mohou žádat i nesezdané páry a nic se na tom měnit nebude. Anonymní oplodnění u nevdaných žen bez souhlasu partnera je ale problematické v řadě ohledů. Při umělém oplodnění je třeba dbát  i na zájem dítěte, pro které je z mnoha důvodů nejlepší, když vyrůstá v úplné rodině s oběma rodiči. Dítě by také mělo mít právo na to, aby znalo oba rodiče, což by bylo při anonymním dárcovství prakticky nemožné. Proto jsem rád, že návrh nakonec neprošel.S pozdravemTomáš Zdechovský