Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.08.2017 23:17:21 - Gudrun

Protikuřácký zákon

Nepřijde vám teď s odstupem času, že protikuřácký zákon ve schváleném znění je až příliš přísný? Je to opravdu velký problém pro malé vesnické hospůdky, kam chodí jen pár štamgastů na pivo a cigáro, pro bary a kluby, kde se nevaří. Mnoho z nich muselo své podniky zavřít, nebo z toho udělali uzavřený klub, kde se kouřit smí. Po EET je to pro tyto malé podniky smrtící rána. Kuřáci chodí kouřit ven před hospodu, kde dělají bordel a kouří procházejícím dětem pod nos. Nebylo by opravdu lepší zákon zmírnit, povolit možnost uzavřených kuřáren bez obluhy s danou max. rozlohou a zcela to zrušit u podniků, kde se nevaří? Podobnou částečnou regulaci mají v mnoha evropských zemích. U nás jsme ze dne na den přešli z téměř neregulovaného k absolutnímu striktnímu zákazu a lidi si na to nedokáží rychle zvyknout. Bylo to nejcitelnější omezení svobody od roku 1989. Některé strany - ODS, ale i ANO a SPD to populisticky vytáhnou před volbami. Neuškodí to ČSSD? Vy kouříte? Kuřáci volí ODS, ANO a SPD!!!

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.08.2017 11:49:15 - Ing. Antonín Seďa
 Já nekouřím a musím se přiznat, že jsem na přísnost protikuřáckého zákona upozorňoval. ČSSD řadu měsíců diskutovala o podobě návrhu zákona, mimo jiné proto, že se netýkal pouze kouření, ale i podávání alkoholických nápojů a omezení různých akcí. Velůký problém vidím nikoliv v tom, že se v hospodách nedá kouřit, ale v tom, že kuřáci obtěžují nekuřáky i ostatní občany venku. Nejen hluk či znečišťování životního prostředí je problémem. Oosbně chych jistě podpořil úpravy zákonba tak, aby byly vymezeny kuřácké prostory uvnitř restaurací, kde by například nebyla obsluha. To je opatření proto, aby byl i obsluhující personál chráněn. Jinak jsem z řad spoluobčanů či provozovatelů restaurací nezaznamenal negativní reakci na protikuřácký zákon. Oni s tím počítali dopředu a byli na jeho dopady připraveni. Naopka registruji pozitivní ohlasy od většiny občanů a návštěvníků restaurací či hospod. Je třeba pouze nalézt výhody zákazu kouření i pro své podnikání.