Ing. Jozef Síkela

  • BPP
  • ministr průmyslu a obchodu
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

30.04.2022 18:40:42 - duchodec

plyn

Jako společenství vlastníků bytů jsme zřídili plynovou kotelnu, abychom snížili náklady na vytápění a ohřev teplé vody. V domě je několik vlastníků bytů, převážně důchodkyň, které po rekordním zvýšení cen plynu nebudou mít na jeho úhradu. Myslíte si, že přepočtem letošní ceny plynu na novou budou mít tito lidé s důchodem 12.000,- Kč na měsíční úhradu tepla a ohřevu vody 4-5.000, Kč + FO, vodu a služby? Peníze na úhradu nákladů mít nebudou, což povede k bankrotu SVJ. Určitě máte nějaký scénář jak tuto situaci řešit.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

miroslavkukla, Hermína, Breakfox, NormalObčan, Cifernikus, hrejsek, petrzvarů

Odpověď

25.05.2022 12:35:54 - Ing. Jozef Síkela
Vlastníci bytových jednotek v rámci SVJ se mohou, v případě nedostatku finančních prostředků  na úhradu nákladů souvisejících s bydlením obrátit s žádostí na Úřad práce a sociálních věcí o tzv. „Příspěvek na bydlení“ což je dávka, která přispívá osobě/rodině při úhradě nákladů souvisejících s bydlením. V oblasti sociálních dávek existují další možnosti jako např. pomoc v hmotné nouzi nebo příspěvky na péči.