Mgr. Jiří Kobza

  • SPD
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.07.2024 14:34:58 - cherry

závislost na USA

Dobrý den, proč se většina politiků tak plete do amerických prezidentských voleb? Je to ze zjištných důvodů, protože se všichni bojí, co by bylo, kdyby s námi Američané přestali spolupracovat? A neměli byste tedy spíš řešit to, jak se zbavit závislosti na USA?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.07.2024 12:55:48 - Mgr. Jiří Kobza
Podle mne (a řekl jsem to i do ČR24) jsou americké volby věcí Američanů a naše vláda by měla zaujímat výsostně neutrální pozici. Jenže jak jsme viděli i v přípdě slovenských voleb, naše pětikoaliční vláda se cítí být povolaná řídit celý svět a říkat lidem kdo smí a nebo nesmí vládnout v jejich zemi, resp.koho si smí zvolit. To, že se bojí nástupu konzervativních demokratů v USA, kteří by vystřídali ultralevicové šílenství demokratů, je evidentní. Strach, že přijdou o podporu a tím možná i o pohodlné zaměstnání z jejich prohlášení (ale i ze způsobu jakým o amerických volbách informuje ČT) úplně čiší. Takže správně upozorňujete na závislost vlády na USA, které se nejspíš zbavíme po amerických volbách.