Petr Fiala

  • SproK
  • Ústí nad Orlicí
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,02. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

31.07.2024 12:15:47 - rosmari

Zemědělství

Prý se zabýváte nějakou peticí, která řeší diskriminační podmínky v zemědělství. Proč se jednoduše všechny dotace nezruší? Protože to je pořád dokola. A místo řešení dotací neřešíte, jak vyřešit problém s drahými potravinami a naší totální nesoběstačností a také tím, že jsou u nás stále méně kvalitní potraviny než jinde (to myslím ty z dovozu).

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.08.2024 9:47:35 - Petr Fiala
 Dobrý den, ano, v Senátu byla petice, plénum ji projednalo 25.7.2024. Všechny dotace zrušit by bylo fajn, muselo by se to udělat ale v celé Evropě, aby zemědělci měli rovné podmínky. Po takovém zrušení lze předpokládat, že by jejich komodity z prvovýroby byly dražší... V otázce kvality potravin mám opačný názor, naše do značné míry přísné předpisy zaručují zdravotně nezávadné potraviny. To se o některých z dovozu bohužel úplně říci nedá. Ale jistě, že jsou i mnohé dovezené potraviny kvalitní. To samé platí, že i našemu prvovýrobci se některé výrobky nemusí úplně podařit... Přeji hezké léto.