Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.08.2024 17:29:00 - laco

Dojde i na koncentrační tábory?

Vládní koordinátor strategické komunikace Otakar Foltýn nazval v debatě ve Slavonicích občany ČR, kteří nesouhlasí s vládou Pětikoalice, "sviněmi a nepřáteli vlastního státu". Tímto názvem označil převážnou většinu občanů České republiky. Jak Vy vnímáte tuto skutečnost? Patříte i Vy, tak jako já, mezi ty "svině a nepřátele vlastního státu"?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Spok2018, martinstanislav, dragondra

Odpověď

09.08.2024 14:45:02 - Ing. Antonín Seďa
 Děkuji za dotaz, který pojmu poněkud obšírněji. Předně není na vládě či nějakém "strýcovi koordinátorovi", aby určovali, kdo škodí či je nepřítel České republiky. Já osobně chápu politiku jako službu občanům a nikoliv nějaké ideologii. A jak tvrdil TGM: Demokracie je diskuse, a proto jakékoliv zastrašování či cenzura do demokratické společnosti nepatří. Pokud člověk neporušuje trestní zákoník, pak by neměl být trestán za své názory či za jejich šíření. Dnes je situace taková, že je upřednostňován pouze jeden názor, který se vládní pětikoslice, vládní novináři i veřejnoprávní televize "vtlouká do hlav občanů". Ale zapomínají, že lidé nejsou naštěstí ovce a že existují politici a občané, kteří se nebojí svoje názory ventilovat a prosazovat. A to i za cenu, že jeho příspěvky jsou cenzurovány a vymazávány na sociálních sítích. Také se mi nelíbí, že namísto nezávislé zahraniční politiky jednostranně "lezeme" opět někomu do zadku, abych byl slušný. Dnes jsem byl poprvé v nově otevřeném McDonaldu (slib daný vnoučatům a manželce) a překvapilo mě, že jazyky kromě češtiny byla angličtina a ukrajinština. To opravdu máme za potřebí dělat tuto politku. Já osobně nepodporuji vojenskou pomoc státu UKrajině, protože tím oslabujeme svoji obranyschopnost. Proto se nepovažuji za nepřítele státu, ale právě naopak. Jsme zvědavý, co budou politici současné vlády říkat, až se karta obrátí a budou muset vysvětlovat své kroky, činěné ve prospěch třetích zemí. Osobně bych nikdy nejmenoval nějakého cenzora či chcete-li koordinátora strategické komunikace, protože to je hloupá funkce k omezování osobní svobody a zavání to aktivitami z období nacismu a komunismu. Souhlasím, že je obtížné takto srovnávat, ale i v té době cenzura a ideologie byla zaváděna postupně a velmi nenápadně. A na Vaši konkrétní otázku odpovídám: Ne, já se necítím být nepřítel občanů České republiky a našeho státu. Prostě proto, že demokracie buď je nebo není. A ajkékoliv omezování svobody slova či špehování demokratické není.