Josef Bazala

  • KDU-ČSL
  • Uherské Hradiště
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.09.2024 15:33:39 - Slonková Katka

Zálohy pet láhví

Proč zavádět něco, když podle mě systém třídění odpadů u nás funguje dobře? A je to tak, že pet lahve budu muset vracet nesešlapané, což dělám, když je třídím? Protože jestli ano, tak netuším, kde je mám v malém bytě skladovat a běhat s každou petkou do obchodu je nesmysl. A to bude vykupovat každý obchod? Já nevím, ale nemyslíte, že řešíte úplné zbytečnosti? Proč to nemůže fungovat jako dosud?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.09.2024 10:59:40 - Josef Bazala
Osobně si myslím, že zálohování PET lahví je v pořádku.Je dobré si uvědomit, že láhve neskončí někde v přírodě, u vody nebo v příkopě, ale opět v systému výroby.Za současné situace neplníme nařízené normy EU.Materiál k recyklaci pro plastové láhve musí být hygienicky nezávadný, což znamená, že se nemůže použít z vytříděného směsného odpadu.Myslím si, že je to jen o zvyku, jak budete se zálohovanou PET lahví nakládat. Věřím, že když budete mít doma 6 lahví PET, tak je dáte do tašky a odvezete do obchodu jako pivní lahve.Přece nevyhodíte 24,- Kč z okna? Jinak jen pro Vaši informaci, tento systém funguje již v 15 zemích EU a další ho postupně zavádějí.