Mgr. et Mgr. et Mgr. Tomáš Zdechovský, Ph.D., MBA

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.08.2014 8:45:52 - Ruda Neruda

Myslíte to vážně - reakce

Vážený pane Zdechovský, děkuji Vám za odpověď. Bohužel je plná frází a postrádá fakta. Jsem velmi zvědav, kde a jak rychle najdou např. Poláci odbytiště pro svá jablka. U nás se už hovoří třeba o útlumu opravárenských kapacit pro ruskou leteckou techniku - a další nepochybně přijde. Pokud hovoříte o vazalských vztazích, přijde mi to, že EU je ve vazalském vztahu k USA a to v politice i ekonomice. Sankce totiž poškodí mnohem více státy EU než USA. Neodpověděl jste mi na to, proč sankcionovat RF, když dosud NIKDO nepředložil relevantní důkazy o ruské vině za sestřelení malajského letadla. Proč nebyly sankcionovány USA a Francie za podporu syrských džihádistů a znovu USA za podporu hnutí ISIL v Iráku? Děkuji předem za faktografickou odpověď.
Zdravím a přeji pěkný den. R.N.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.08.2014 13:51:14 - Mgr. et Mgr. et Mgr. Tomáš Zdechovský, Ph.D., MBA
 Vážený pane,věřte tomu, že dost dobře nelze obchodovat a udržovat přátelské styky s Ruskem, coby státem, který představuje pro Evropu potenciální bezpečnostní hrozbu a jehož cílem je rozklížit EU, protože mu "překáží" v jeho mocenských ambicích(viz ruská podpora extremistických a nacionalistických stran FPO, FN...). Proto je třeba se Rusku postavit a nemůžeme se jím nechat vydírat. Ještě nedozírnější následky, ať už politické či ekonomické, by bylo nechat Rusko dělat si co chce. Až Rusko upustí od své agresivní politiky, bude možné se bavit o zmírnění či zrušení sankcí. Mohu Vás také jako člověk, který vidí věci zevnitř, ujistit, že EU opravdu není žádným vazalem USA. Důvod je prostý:  EU (i jednotlivé členské země) a USA mají v mnoha věcech odlišné postoje, otázkou přistoupení Turecka počínaje a obchodem s banány konče. Doporučuji si velmi podrobně prostudovat dějiny vztahů USA a EU.
Pokud jde o sestřelení malajsijského letadla: Minimálně nepřímé důkazy o vině proruských separatistů existují, včetně nahrávky dotyčných. Vedle toho je dobré zmínit, že letadlo bylo sestřeleno nad povstaleckým územím.
 Ano, USA chybně podporovaly v minulosti povstalce, ale ne s úmyslem podporovat džihádisty.  Tvrzení, že USA a Francie podporují ISIL, je ale naprosto nesmyslné, protože by to bylo proti zájmům obou zemí, protože džihádisté jsou orientováni protizápadně. Za problém bych spíše považoval neochotu zejména USA se v boji proti ISIl více angažovat.
S pozdravem 
Tomáš Zdechovský