ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.08.2011 8:50:28 - mikýšek

Zahraniční produkce významně oživuje odvětví

Bude zákon o kinematografii řešit tzv. filmové pobídky? je to odvětví natolik důležité pro česoku společnost, aby bylo nutno jej řešit zákonem?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.08.2011 9:21:08 - Ministerstvo kultury
Dobrý den, tzv. filmové pobídky nejsou a nebudou řešeny v rámci zákona o kinematografii. Jde o určitý mimořádný nástroj, který bylo nutné použít v okamžiku, kdy řada filmařsky významných evropských zemí začala tímto způsobem lákat zahraniční filmové produkce. Český filmový průmysl se tím pádem stal velmi drahým, protože okolní země nabídly levnější prostředí pro natáčení filmů. Tomu se nedalo konkurovat. Proto bylo nutné filmové pobídky přijmout a tuto svým způsobem nefér výhodu konkurenčních zemí smazat. Mimochodem, osvědčilo se to. Zahraniční produkce u nás utratí tolik peněz, že jde nejen o významné oživení tohoto odvětví, ale má to prokazatelně i pozitivní efekt pro státní rozpočet.