MUDr. Jiří Koskuba

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,66. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.01.2015 13:54:06 - Gribrotová

islamismus

Dřív jste se vyjadřoval téměř ke všemu, co nyní říkáte na poměrně zásadní problém, kterým je terorismus a islamismus? A jste pro přijetí syrských uprchlíků?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.01.2015 12:33:45 - MUDr. Jiří Koskuba
 

Vážená paní,

mé předchozí komentáře jste po několik let nacházela na přání Parlamentních listů v rubrice Týden s Kuberou a Koskubou, kterou se však PL rozhodly zrušit.

Nyní tu a tam můžete mé stručné názory v méně nápadné formě zachytit v článcích hlavně pana redaktora Petříka. Zde jsem se mj. vyjadřoval i k Vámi uvedené otázce. Dovolte mi proto z jednoho z článků z 8.1.2015  pod názvem   Muslimové prý vraždí celá desetiletí a Evropané bojují o přežití. Kníže, Bělobrádek i Okamura promluvili k terorismu, přistěhovalcům a multikulturalismu s položenou otázkou ANKETA Ve středu napadli ozbrojení muslimové redakci francouzského satirického týdeníku Charlie Hebdo, který se proslavil karikaturami proroka Mohameda, a zavraždili 12 lidí. ParlamentníListy.cz se dotázaly politiků, zda bude mít podle nich vražedný útok muslimů v Paříži vliv na případné přehodnocení politiky multikulturalismu a imigrace v Evropě či na vnímání islámu a zda to něco změní v postoji politiků a politických stran či v pohledu společnosti na uvedená témata.  Citovat:

„Bohužel, ono o to svým způsobem vždy podobným vrahům jde. Nestalo se to poprvé, není to zřejmě ani naposled. Vždy to nálady ve společnosti ovlivní a je to voda na mlýn zvláště radikálům a extremistům. To je tragédie. Islám však není islamismus. Takový pohled je zavádějící a vlastně bychom tak přijali šílený názor právě podobných grázlů. Ty není čím obhajovat. Ale připomenu nedávného plavovlasého modrookého masové vraha v Norsku. Nebo vedení IRA, Rudých brigád a podobně. Ti povstali zase z naší kultury. Proto se domnívám, že spíše než obecné vzbuzování nenávisti mezi kulturami a uzavírání se je cestou tvrdé vyžadování řádu a pořádku obecně. Vždyť my sami si v čele slavné EU vytváříme tyto problémy. Mimo jiné rasismem naruby, neschopností mezi imigranty rozlišovat, některé vrátit a tak dále. Také přisluhováním při údajném šíření našeho pojetí demokracie do zemí, kde o ně přitom nestojí. Bojíme se pod rouškou humanity vrahy zlikvidovat a přitom žvaníme o eutanazii. Lidská práva nade vše a přitom pak v jejich jménu omezujeme hlavně ty slušné, sami sebe. Mělo by nám dojít, že kromě práv jsou i povinnosti. Bez ohledu na národnost, vyznání, barvu pleti. Ty pak rychle vyžadovat až vynutit. Ať je to Evropan, muslim nebo mačetový útočník. Naše bezradnost se musí změnit. Ale mám obavu, aby mě hned někdo neoznačil za radikála,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz poslanec ČSSD Jiří Koskuba.

Další komentáře, a to i novější, nejen k této problematice můžete nalézt na mých webových stránkách www.koskubajiri.cz.

Přijetí 15 syrských rodin k léčbě po objasnění postupu představiteli vlády za problém nepovažuji.

S pozdravem   jk