ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.04.2015 10:22:25 - MarLi

Zákaz zvyšování daní

Prý chcete dát do ústavy zákaz zvyšování daní. Já to nechápu. To lze? A nemyslíte, že politici si vždy najdou cestu, jak z nás vytáhnout peníze?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.04.2015 15:02:53 - Mgr. Petr Adam
 Dobrý den,
děkuji za dotaz. Ano, přesně jak říkáte - bude přímo v programu nové strany toto pevně zakotveno. Celková daňová zátěž v ČR je již dostatečně vysoká aby stát velikosti ČR dokázal kvalitně hospodařit s touto výší a dokonce aby se dále nezadlužoval. Vycházím z čísel které prezentuje jeden z našich nejvýznamnějších ekonomu pan Pavel Kohout. Stát posledních 25 let hospodaří zcela špatně, neefektivně, neumí sám vydělat peníze. to je špatně. 
Toto nemá být jen nutný institut dluhové brzdy, ale především bič na politiky a úředníky naučit se nakládat s množstvím peněz, které mají určeno k dispozici. Kdo z nás doma by fungoval tak, že má rozpočet a ten bude vesele a prakticky neustále překračovat.
Cesty jak toho dosáhnout skutečně existují a je tam i pojistka, že je možno navýšit daně zcela vyjímečně, ale musí k tomu dojít ústavní většinou v parlamentu.
A nejen že nesmí být žádné další daně, ale ani vymýšlení nových poplatků a třeba i nových termínů toho jak tahat další peníze z kapes daňových poplatníků. Budoucnost je úzce spojena s pojmem EFEKTIVITA.
s úctou 
Petr Adam