„Část Evropy podporuje válku.“ Babiš mezi lidmi k Ukrajině. Novinář nadával, takto dopadl

02.11.2022 13:11 | Reportáž

Andrej Babiš zahájil prezidentskou kampaň mezi občany. Lidem vysvětluje, proč se rozhodl kandidovat, co by jako prezident dělal a reaguje na dotazy. Na jeho první zastávce v městečku Košťany u Duchcova došlo i k výměně názorů mezi místními a jedním z přítomných novinářů, který zdejší občanku obvinil, že věří ruské propagandě. ParlamentníListy.cz byly na místě.

„Část Evropy podporuje válku.“ Babiš mezi lidmi k Ukrajině. Novinář nadával, takto dopadl
Foto: Radim Panenka
Popisek: Předseda hnutí ANO Andrej Babiš rozjel prezidentskou kampaň v Ústeckém kraji

Cesta bývalého premiéra a šéfa hnutí ANO vedla nejprve na „drsný sever“, tedy do Ústeckého kraje, kde ostatně v minulých sněmovních volbách i kandidoval. První setkání s voliči absolvoval v Košťanech, zhruba třítisícovém městečku na dohled k německým hranicím u Cínovce.
 
Akce byla původně naplánována do místní knihovny, nicméně už před příjezdem bývalého premiéra bylo jasné, že se tam vejde sotva desetina všech zájemců. Andrej Babiš proto zůstal venku, kam přešli i trpělivě čekající občané z knihovny. „Je krásně, svítí slunce, můžeme být venku,“ zaznělo. Babišovi spolupracovníci proto museli operativně shánět aspoň malý reproduktor s mikrofonem, aby zhruba stovka příchozích prezidentského kandidáta slyšela.
 
Hned zkraje Andrej Babiš zopakoval, že jeho vítězství média šance nedávají, ale rozhodně mu to nebrání, aby do voleb šel a bojoval. „Prezident sice nemá takové kompetence jako vláda, ale všichni nejvyšší ústavní činitelé kromě prezidenta jsou teď obsazeni pětikoalicí a stejně tak by mohl být i Hrad,“ vysvětloval Babiš pohnutky, které ho vedly ke kandidatuře. Tedy, aby alespoň na Hradě seděl politik jiného názoru.
Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Radim Panenka

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Dotaz na založení NOVÉ FRAKCE v EU , EP .

Dobrý den přeji . Vážená paní europoslankyně , hnutí ANO prý zakládá novou frakci v EU , EP . Nechystáte se vy KSČM, STAČILO založit též novou celo-unijní pro m í r o v o u frakci , za pomoci sloučení všem celoevropských pacifistů do EU , EP navolených ? Děkuji Vám za odpověď .

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Kde jsou jména?“ Rodiče obětí Davida Kozáka dostali e-mail a zlobí se

13:40 „Kde jsou jména?“ Rodiče obětí Davida Kozáka dostali e-mail a zlobí se

„Jména našich dětí! Kde jsou?“ Rodiče obětí masového vraha z Filozofické fakulty UK Davida Kozáka se…