FOTO Už i Prymula vidí. Plzeň v Plzni pěkně do skla, roušky k smíchu. Zakazovače raní mrtvice

Spustit čtení článku
Tato funkce je dostupná jen pro přihlášené uživatele s aktivním předplatným typu Lepší čtení a vyšší. Předplatné můžete získat i zdarma, prozkoumejte možnosti předplatného.
  • hlasování v anketě pod článkem = 1 prémiový bod
  • zapnutí čtečky pro daný den = připravujeme
  • přehrání audiočlánku (TTS) = připravujeme
  • 02.05.2021 19:21 | Reportáž

    REPORTÁŽ Než aby se lidé shlukovali u výdejních okének hospod, radši otevřít zahrádky, sdělil v neděli epidemiolog Roman Prymula. Vláda se k tomu nemá, ale páteční a víkendový vývoj v Plzni dává profesoru Prymulovi za pravdu. Ve vyhlášeném městě piva neoficiální otevření hospod a restaurací, náleven a barů, kdy se v krajském městě okupují strhanými páskami zapovězené předzahrádky, začalo. Jak ParlamentníListy.cz zjistily, mladí štamgasti mají k popukání těch pár lidí, kteří ještě po ulici chodí v respirátorech nebo rouškách.

    FOTO Už i Prymula vidí. Plzeň v Plzni pěkně do skla, roušky k smíchu. Zakazovače raní mrtvice
    Foto: Václav Fiala
    Popisek: V centru Plzně

    Místo sudů se vyvalily stoly, aby se u nich bok po boku pil zlatavý pěnivý mok. Že takový oficiální pokyn ještě nenastal, je žíznivému národu jedno.

    Chlastáme covidu navzdory

    „Žerém! Chlastáme!“ je slyšet v centru města a do ulic s polootevřenými hospodami, kde se točí samozřejmě do skla, nepřijde noha policistova. Měšťáci sice nasazují botičky autům jen za roh od bujarého veselí, ale kdo by se obtěžoval bránit podnikání.

    „Zachlastáme!“ brunátná omladina, studenti i muži v Kristových letech. Pivo teče proudem, bratříčkování v podobě objímání a zpěvu nebere konce.

    „Tady je řev až do pozdních večerních hodin, i v neděli už otevírají, aby si zlepšily skóre, o co je Bureš připravil,“ konstatuje  okolojdoucí postarší pán, který se představí jako Martin. „Já se tomu vůbec nedivím, ale bydlet bych tu nechtěl. Pár měsíců, co byl covid, tu byl klid a teď už je to tu zase. A policisté na to kašlou docela záměrně, oni se vlastně bojí sem přijít,“ rozohní se.

    Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

    Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

    reklama

    autor: Václav Fiala

    MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

    Můžete se k tomu vyjádřit?

    https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

    Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


    Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

    Další články z rubriky

    Rozkol v Praze: 9 milionů jim nalil Hřib, oni teď štvou SPOLU. „Nenecháme se vydírat.“

    4:44 Rozkol v Praze: 9 milionů jim nalil Hřib, oni teď štvou SPOLU. „Nenecháme se vydírat.“

    V Praze má vyrůst unikátní hudební komplex. Navrhovaná budova Vltavské filharmonie by mohla hlavnímu…