Tenhle útok Pohlreich nečekal. Přiznáváme, že my také ne. Jde o jeho byznys

17.10.2020 4:47 | Zprávy

Hostem novináře Veselovského v pořadu DVTV byl před několika dny kuchař Zdeněk Pohlreich. K opatřením proti koronaviru se vyjadřoval ještě předtím, než byla vládou zpřísněna – to znamená restaurace zcela zavřeny. I přesto hovořil o absurditě a totálním selhání systému. „Náš obor je mrtvý, je to konec,“ řekl zhruba před týdnem Pohlreich. Na jeho slova navázaly ParlamentníListy.cz mapováním situace, která se týká především šéfkuchařova byznysu.

Tenhle útok Pohlreich nečekal. Přiznáváme, že my také ne. Jde o jeho byznys
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Zdeněk Pohlreich

Po návratu z emigrace Pohlreich postupně pracoval na různých pozicích v pražských hotelech Renaissance, Villa Voyta, Radisson SAS nebo Marriott. V roce 2007 založil vlastní podnik v ulici Na Poříčí poblíž náměstí Republiky – Café Imperial ve stylu prvorepublikových Grand Café. O rok později zakládá druhou restauraci Divinis na Starém Městě za Týnským chrámem, ta je vedena v italském duchu. Zatím posledním přírůstkem do sítě Pohlreichových podniků je v roce 2016 otevřené moderní české bistro Next Door by Imperial, které se nachází naproti první restauraci.

Ve všech případech se jedná o vyhledávané, respektované a doporučované podniky.

Slova Zdeňka Pohlreicha o nesmyslnosti systému opatření a možném ukončení jeho podnikání vyvolala nečekanou odezvu. Ne však takovou, jakou si někdejší televizní kontrolor představoval. Připomeňme nejprve zmíněné citace.

„Švejk říkal, že vláda, která zdraží pivo, padne. Já nevím, jak by to dopadlo. Samozřejmě záleží na tom, o kolik by to bylo. To se zdražuje v řádech korun. Tak já myslím, že ta pivní náruživost tady je taková, že tady by to bylo jedno,“ poznamenal například Pohlreich. Následně se rozhovořil o tom, jak vypadalo léto v jeho restauracích ve srovnání s loňskem. „To se nedá vůbec srovnat. To je smutný příběh. Najednou ta hospoda, která byla plná, tak najednou tam nebyl dohromady nikdo. Nebo tam byla třetina lidí. V tuto chvíli proslulá Praha 1 je nejhorší místo na podnikání v gastronomii v celé zemi,“ zdůraznil a dodal, že mnozí podnikatelé museli své podniky zavřít. „Ještě z toho zdaleka nejsme venku,“ podotkl.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Róbert Šlachta byl položen dotaz

Je pravda, že se nebráníte spojení s komunisty?

Nebo co jiného je podle vás Stačilo? A máte vůbec jako strana nějakou filozofii? Na mě působíte spíš tak, že se spojíte s každým, jen abyste se dostali ke korýtkům.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

720 tisíc z dotace do vlastní kapsy. Bohatý manažer Autoklubu prý pravidla neporušil

11:26 720 tisíc z dotace do vlastní kapsy. Bohatý manažer Autoklubu prý pravidla neporušil

Daňoví poplatníci v rámci dotací, které rozděluje stát, finančně zajišťují i významné manažery. Parl…