AOPK ČR: Ochránci přírody z Ukrajiny navštívili chráněnou krajinnou oblast Brdy

30.09.2024 22:31 | Tisková zpráva

Více než dvě desítky ukrajinských ochránců přírody na studijní cestě zavítaly do chráněné krajinné oblasti Brdy. Akce je součástí projektu, který má přispět k úpravám ukrajinské legislativy, aby v oblasti ochrany přírody odpovídala právu Evropské unie. Zároveň by měl napomoci zefektivnit práci tamních institucí.

AOPK ČR: Ochránci přírody z Ukrajiny navštívili chráněnou krajinnou oblast Brdy
Foto: red
Popisek: Agentura ochrany přírody a krajiny ČR

„„Máme dva roky na to, abychom připravili jakousi kuchařku, podle které by kolegové na Ukrajině měli postupovat. Máme zkušenost s podobnými projekty v Arménii a Gruzii a proto víme, že je potřeba především investovat energii a čas do místních odborníků. Bude samozřejmě hlavně na nich, jak skloubí svoje znalosti a zkušenosti s našimi doporučeními. A pak bude také samozřejmě záležet na tom, jak se situace na Ukrajině bude vyvíjet,“ vysvětluje Tomáš Růžička z Agentury ochrany přírody a krajiny ČR, která projekt koordinuje. 

„Důležitá je nejen teorie, ale i praxe. Ukrajinským kolegům jsme dnes proto ukazovali, jak v chráněné krajinné oblasti Brdy spolupracujeme s armádou. Pro specifické prostředí, jakým jsou například v Brdech dopadové plochy, je působení těžké techniky vítanou pomocí, která udržuje zdejší cenná vřesoviště. Vyrazili jsme i do Domu přírody Brd na Třech Trubkách, aby se seznámili s tím, jak krásy zdejší přírody  prezentujeme návštěvníkům,“ dodává Bohumil Fišer z Agentury ochrany přírody a krajiny ČR.

Týdenní studijní cesty se účastní experti ukrajinského Ministerstva životního prostředí, správ národních parků a nevládních organizací. Při terénních exkurzích navštívili CHKO Křivoklátsko, Brdy a České středohoří. Projekt „Conservation of Natural Heritage for Life in Ukraine - ConNaturLIFE Ukraine“ je financován z evropského programu LIFE a kofinancován MŽP.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. et Mgr. Jakub Michálek byl položen dotaz

důkazy

Máte nějaké důkazy pro vaše tvrzení, že za odvoláním Bartoše stojí tlak na premiéra ze strany některých členů ODS, které jste jmenoval, např. Skopečka, Stanjury atd.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

AOPK ČR: Ochránci přírody z Ukrajiny navštívili chráněnou krajinnou oblast Brdy

22:31 AOPK ČR: Ochránci přírody z Ukrajiny navštívili chráněnou krajinnou oblast Brdy

Více než dvě desítky ukrajinských ochránců přírody na studijní cestě zavítaly do chráněné krajinné o…