AOPK ČR: Uskutečnilo se další setkání se starosty

18.10.2016 21:32 | Zprávy

Při podzimním setkání regionálního pracoviště Správa CHKO Žďárské vrchy se zástupci obcí se řešila problematika povolování kácení dřevin rostoucích mimo les.

AOPK ČR: Uskutečnilo se další setkání se starosty
Foto: red
Popisek: Agentura ochrany přírody a krajiny ČR

Setkání proběhlo 13. 10. 2016 ve vzdělávacím centru v Křižánkách, tématem byla problematika povolování kácení dřevin rostoucích mimo les. S příspěvkem, shrnujícím nejčastější problémy a nedostatky, zde vystoupil také zástupce České inspekce životního prostředí Havlíčkův Brod Ing. Korábek. Jedním z diskutovaných témat byla otázka tzv. systémové podjatosti, ve které se může ocitnout starosta obce, pokud vystupuje v roli žadatele i v roli oprávněné úřední osoby, která o žádosti rozhoduje. Setkání se zúčastnili zástupci 23 obecních úřadů, většina z nich zhodnotila diskusi jako přínosnou.

Setkání regionálního pracoviště Správa CHKO Žďárské vrchy se starosty obcí se stalo v posledních letech oboustranně pozitivně hodnocenou tradicí, protože průběžný kontakt a vzájemné informování pomáhá nalézat přijatelná řešení. Poděkování patří obci Křižánky za poskytnutí, zajištění a přípravu jednacích prostor a nezbytného zázemí.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Zuzana Moravčíková byl položen dotaz

Máte zkušenosti na post hejtmanky?

Dobrý den, dočetla jsem se, že jste v zastupitelstvu KH a ještě v opozici, takže komunálem jste neprolezla. Nelíbilo se mi, že osočujete lídra za ČSSD Řiháka- je určitě lepší než vy. Jde vám o sebe nebo o ČSSD? Kdyby vám šlo o stranu, tak se přeci chováte jako politik a nepoškozujete stranu vašimi v...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Protipovodňový a ekologický projekt dokončily Lesy ČR na Frýdeckomístecku

22:03 Protipovodňový a ekologický projekt dokončily Lesy ČR na Frýdeckomístecku

Protipovodňové opatření na toku Hluchová v intravilánu obce Bystřice na Frýdeckomístecku dokončily L…