AliES: Pracovní verze podpory pro obnovitelné zdroje situaci zatím neřeší

23.12.2015 19:17 | Zprávy

ERÚ dnes zveřejnil pracovní verzi cenového rozhodnutí, které zajišťuje podporu obnovitelných zdrojů v příštím roce. Solární sdružení upozorňují, že pracovní verze nestačí a je třeba do konce roku vydat právoplatné cenové rozhodnutí.

AliES: Pracovní verze podpory pro obnovitelné zdroje situaci zatím neřeší
Foto: AliES
Popisek: Aliance pro energetickou soběstačnost - logo

„Zveřejnění pracovní verze cenového rozhodnutí před Štědrým dnem je na první pohled pěkné gesto od ERÚ, ovšem situaci stále neřeší. Proto je třeba vydat finální cenové rozhodnutí a ukončit tak kauzu, která poškozuje obor šetrné energetiky. ERÚ svým postupem narušil zásady předvídatelnosti a transparentnosti při svém rozhodování. Prezident a vláda by se měli zabývat situací ve vedení ERÚ a přijmout taková opatření, aby se již podobná krizová situace neopakovala,“ uvádí Martin Sedlák z Aliance pro energetickou soběstačnost.

„Vládní nařízení je již připraveno k publikaci ve sbírce listin. Cenové rozhodnutí pro obnovitelné zdroje je třeba urychleně vydat před koncem roku nebo dojde k nenávratným škodám, které zasáhnou nejen obnovitelné zdroje, ale také banky nebo zemědělství,“ doplňuje Veronika Hamáčková z České fotovoltaické průmyslové asociace.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Budete nějak řešit docházku vašich senátorů?

A jestli ano jak? A nemyslíte, že by stálo za úvahu, aby všichni politici, teda i poslanci a ministři byly z větší části placeni za odvedenou práci? Třeba za to, jak často se účastní schůzí, hlasování, kolik předloží zákonů apod? Nemyslíte, že by to pak politiky motivovalo, aby opravdu makali? Netvr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Vezl z Polska cigarety bez tabákových nálepek

16:05 Celní správa: Vezl z Polska cigarety bez tabákových nálepek

Jedenáct tisíc a šest set kusů cigaret zajistila v minulých dnech hlídka královéhradeckých celníků m…